Affetmek cesarettir!
Karan Tugay Gönenç
Affetmek bizi nasıl mutlu ve sağlıklı kılar?
Bu yazıyı şu an okumaya başlamadan önce biraz düşünmeni isteyeceğim senden. Hayatında mutlaka seni bir sebepten dolayı üzen veya istemediğin şeylerle karşı karşıya kaldığın için çok kırıldığın insanlar olmuştur. Belki de yaşadığın o olaylardan sonra Asla Affetmeyeceğim şeklinde bilinçaltına kodlama yaparak zihnin derinliklerine o duyguyu göndermişsindir bile.
Peki Affetmenin mucizevi etkisini deneyimlemek ister misin?
Araştırmacılar, insanların genellikle yıllarca tutundukları öfke, acı ve suçluluk duygusunun günümüzün sağlık sorunlarının çoğunun nedeni olduğunu ve affetmeyi öğrenmenin hem iyileştirici hem de önleyici olabileceğini söylüyorlar.
Affetmemek, zehiri kendin içip başkasının zehirleneceğine inanmak gibidir!
Olumsuz duygular vücutta stres oluşmasına neden olur. Çok stresli olduğumuz zamanlarda her türlü fiziksel, zihinsel ve duygusal sorun oluşma potansiyeli vardır. Özellikle vücudun bağışıklık sistemi, diğer birçok şeyin yanı sıra depresyon riskine yol açan yüksek stres seviyeleri ile zayıflayabilir.
Bugün sahip olduğumuz en yıkıcı ve yaygın sorunlardan biri Affetme yetersizliğidir. (Affetmemedir)
Affetmenin bir zorlama olarak sadece beyinden değil kalpten gelmesi gerekir. Çünkü affetmenin arkasında samimi bir duygu yoksa, gerçekten derinden affetmekle aynı şey değildir. İçten gelmeyen bir affetme duygusu gerçekleşirse O zaman kalpten şekilde birini hem zihinsel hem duygusal düzeyde affetmekten söz edilemez.
Affetmek, bizi tüketen ve zayıflatan nörokimyasalları azaltarak zihinsel, duygusal ve fiziksel sağlığımızın iyileşmesine neden olur.
İnsanın kendini veya başkasını affetmesi, üstlendiği en zor şeylerden biri olabilir. Affetmeyi sadece beyinden değil kalpten uyguladığımızda, enerji tüketimini durdurur ve tüm sistemimizi yeni bir başlangıç için hazırlarız.
Kalpten gelen bir çözüm bulma arzusuna ve ondan kaynaklanan iç huzura odaklanın!