Alerjik hastalıkların tedavisinde bağırsak temizliğinin rolü
Dr. Mustafa Eraslan
Bahar geldi hoş geldi, güzellikleriyle geldi. Ama alerjik şikayetleriyle de geldi... Hapşırık krizleri, sabahları baş ağrısı ile uyanma, geçmeyen burun akıntısı, gözlerde sulanma yanma, kaşıntı alerjik rahatsızlığı olan hastalarımızın belli başlı saydığı belirtilerdir. Bunlar mevsimsel alerji belirtileridir. Bunun yanı sıra alerjik astım, ürtiker, egzama kişiye yıl boyunca rahatsızlık verebilir.
Aslında yalnızca ağaçlardan uçuşan polenler, çimen tozları alerjiyi tetiklemez. Süt, yumurta, kuru yemiş, hayvan tüyü, deterjan vb. gıda ve ürünler de alerji yapabilir. Hatta güneş ve su alerjisi bile tanımlanmıştır. Nasıl oluyor da yaşam için gerekli olan besinler bile bazı kişilerde alerjiye neden oluyor. Bazen hayatımızı tehdit ediyor.
Günümüz tıbbında alerjik tedaviler
Modern tıpta önerdiğimiz neye duyarlılığınız var ise, öncelikle ondan uzak durmanızdır. Ancak bazen neye alerjiniz olduğu tespit edilemeyebilir. Mesela kurdeşen, ürtikerde nedensiz kaşınırsınız, kaşıntıdan uyuyamaz, her yeriniz yara olur. Bu durumlarda genellikle ilaçlarla alerji kontrol altına alınır.
Alerjiye neden olan etkenden korunma veya ilaç tedavisi yeterli olmadığı durumlarda, immünoterapi denilen aşı tedavisi uygulanabilir. Alerji etkeni belirli aralıklarla, dozu artırılarak verilir. Kişinin alerji etkenine duyarsızlaşması beklenir.
Üç yıl kadar uzun süren maliyetli bir tedavi şekli uygulanır. Üstelik de tedaviden her zaman sonuç alınamayabilir ve tabi ki riskleri de vardır. Alerjik rahatsızlıklarda bazen ömür boyu ilaç kullanmak gerekebilir. İlaç yan etkileri de düşünüldüğünde farklı tedaviler, doğal tedavi yolları arayışı da şart oluyor.
Geleneksel tıpta alerji tedavisi
Tarihte İbn-i Sina ya da Ali Bin Abbas gibi alimlerin alerjik problemlere yönelik şaşırtıcı ve bir o kadar da pratik tedavi yöntemleri vardı: Alerjik şikayetlerle gelen hastadan yaşadığı bölgede toplanan bir petek bal ve polen istenirdi. Sabah ve akşam yaklaşık 1 tatlı kaşığı o baldan yemesi tavsiye edilir. 10-15 gün sonra kalan balın içine getirdiği polenden eklenir ve karıştırılır. Hasta polenli bal yemeye başlar. Bir süre sonra hastanın tedavisi biter. Doğal yollardan aşı uygulaması tamamlanmış olurdu.
Sonuç olarak yılda birkaç kez aşı olmaya gerek kalmadan, alerjilerin yüzde 80'ini oluşturan polen alerjisinden, bal ve polen ile hasta kurtulur ve ömür boyu aşılanmış olurdu.
Alerjik hastalıklarda diğer bir doğal tedavi: Kolon hidroterapi
BAĞIRSAK TEMİZLİĞİ: Alerjide önerdiğimiz diğer bir tedavi yöntemidir. Alerji ve bağırsak ne alaka diyebilirsiniz. Bunun bir nedeni normalde bir çok kişide zararlı olmayan maddelerin (örneğin besinlerin) bağırsak zarındaki delinmeler nedeniyle vücutta alerjen (zararlı) olarak algılanmaya başlamasıdır. Diğer nedeni de bağırsaktaki kirlenme, taşlaşmış gaitaların vücutta alerjiye neden olmasıdır. Kolon hidroterapi kalın bağırsaklarınızı tam olarak temizler, taşlaşmış gaitalardan kurtulursunuz. Bağırsak geçirgenliği düzelir. Bir çok alerji nedeni ortadan kalkar.
HACAMAT: Alerjide mutlaka yapılması gereken bir tedavidir. Alerjinin özellikle aktif olduğu dönemde oldukça etkili olmaktadır. Yıl içinde birkaç kez yapılan hacamat alerjiden korurken tedavi de edecektir. Hacamat ile vücuttabirikmiş olan alerjiye neden olan toksik maddeler kan yoluyla atılır.
Hem mevsimsel hem de yıl boyu süren alerjik rahatsızlıkların tedavisibu yöntemlerle mümkündür. Bu tedaviler son derece hızlı bir şekilde, üstelik yan etki görülmeden sonuç alabileceğiniz doğal tedavi yöntemleridir. Kolon hidroterapi ve hacamat zaten yüz yıllardır uygulanan yöntemlerdir.
Bu yazımızdaki rahatsızlıklarınız için doğal reçetemiz:
1. Yöresel Polenli bal
2. Hacamat
3. Kolon hidroterapi ile kürler
Dr. Mustafa Eraslan, sağlıklı günler dilerim .