Ruhun Bilmecesi Nedir?

Dilan Ekinci Karabulut

Dilan Ekinci Karabulut

Spiritüel Danışman Eğitmen ve Yazar / www.dilanekarabulut.com
15.02.2025 08:47

Ruhun Bilmecesi Nedir?

Cevap, Dengedir. Denge bir bireyin ruhsal, fiziksel, duygusal ve zihinsel olarak ortak bir alanda pozitif frekansta titreşiyor olması demektir. Bu anlamda sanıldığı kadar kolay olmamakla birlikte tamamen ütopik sayabileceğimiz bir noktada da değildir.

Spiritüel konulara ilgi duyanlar bu saydığım unsurların auranın katmanları olduğunu fark etmiştir ancak durum buradan çok daha derin bir varoluş halidir. Peygamberler, Buda, Mevlana, Şems gibi büyük ve üstat Ruhların tamamen dengede olduklarına inanılır. Ben dengede olmayı bir trenin rayında olması şeklinde yorumluyorum. Havada olan bir tren düşünün, raya yaklaşması demek, dengeye yaklaşması demektir. Modern dünyada tüketim alışkanlıkları ve ruhsal konulara olan ilginin özellikle Batı Dünyasında; Asya'ya göre geri olması dengede olmayı zorlaştıran temel sebeplerdendir. Ancak treni raya en doğru şekilde nasıl yaklaştırırız? Hadi biraz bunu inceleyelim ve yukarıda saydığımız 4 unsuru tek tek ele alalım;

Ruhsal olarak olgunlaşmayı, çok kısa ve öz bir şekilde, bilinç seviyesini yükseltmek ve hayatımıza farkındalık katmak olarak tanımlayabiliriz. Düzenli meditasyon, nefes egzersizleri, yoga ve enerji çalışmaları gibi uygulamalar bu olgunlaşmayı destekler. Kişinin farkındalık ve idrak seviyesi arttıkça ve iç dünyasındaki yolculuğu ilerledikçe ruhsal gelişimi ve buradaki denge kendini gösterir.

Zihinsel olarak bir dengeden bahsettiğimizde, sakin, an'da, akışta ve zincirlerinden özgür bir düşünce bedenini ele alıyoruz demektir. Zincirlerinden özgür olmak terimi ise şunu ifade etmektedir; kişinin bilinçaltında, yaşadığı travmatik olaylar sonrası oluşmuş veya çocukluğundan -özellikle 0-6 yaş arası- öğrendiği kök inançları ve gölge benlikleri vardır. Kişinin, bunları keşfetmesi ve çözümlemesi gerekir. Özellikle regresyon gibi çalışmalar ile bu inançları keşfetmek ve çözümlemek günümüz dünyasında daha kolay. Bununla birlikte meditasyonun da zihinsel sakinlik ve gelişim noktasında etkili olduğunu bilimsel olarak da biliyoruz. Gelişimini destekleyen her kişi, zihinsel dengeyi kolaylıkla elde edebilir.

Duygusal dengeden bahsettiğimizde ise, duygu titreşimlerimizin pozitif olmasını ele alıyoruz demektir. Dr. David Hawkins 'Bilincin Haritası' denkleminde duyguları puanlamıştır. Buna göre her duygu, titreşimsel bir puana denk gelir ve negatif titreşen duyguların yaydığı frekansa karşı tedbirli olmak gerekir. Bu bakış açısı ile, pozitif bir bakış açısı ile yaşamak, negatif ortamlardan ve negatif etki yaratan kişilerle araya mesafe koymak gerektiğini biliriz. Ayrıca, tüm duyguların temelinde 2 duygunun olduğuna inanılır; Sevgi ve Korku. Koşulsuz Sevgi kanalını yüceltip; korku frekansından uzak durmak bu bedeni sağlıklı ve dengeli tutmanın anahtarıdır.

Fiziksel denge ise herkesin öngöreceği şekilde sağlıklı beslenmek, egzersiz yapmak, uyku kalitesini arttırmak ve bedene iyi bakmak anlamına gelir. Özellikle bitkisel gıdaların yeme öğünlerindeki ağırlığının fazla olması, suyun fazla tüketilmesi ve düzenli detoks çalışmaları fiziksel bedenin dengede titreşmesini sağlar. Beden sağlığını, spiritüel bakış açısı, çok önemli bir noktada değerlendirir. Çünkü beden, duygu ve düşüncelerin titreşimlerinden etkilenir ve yine bedendeki bir rahatsızlık benzer orantıda duygu ve düşünce bedenine yansır.

Sonuç olarak, bu dört unsurun dengeli olması; bütünsel bir birlik oluşturur ve bizi temel amaçladığımız noktaya getirir.

title