Haberler

Kendine seyahat etmenin püf noktaları !

Cenk Sabuncuoğlu

Cenk Sabuncuoğlu

Yazar / Yeni Yaşam Global
29.06.2021 03:45

İnsan yaşamında her daim anlamlandırmaya çalıştığı durumlarla ilişkilidir. İnsan, aklı ve şuuruyla olayların madde ve mana kısımlarına temas ettiği etki tepkidir.. İnsan bilgisini bilinçle harmanladığında yaşadığı süreçlerin farkındalığını yaşayabilir. Aksi halde her yaşadığı süreci anlamlandırmak için çok ciddi bir efor sarf etmek zorundadır.

Nasıl yapmalı ?

İnsan öz değer, öz saygı ve sınır dediğimiz işletim modelini oluşturduğunda, sevgi dilenmeyi, bağımlılıklarını, kararsızlıklarını, yettiremediği hissi ile yaşadığı tatminsizliklerin üstesinden gelebilir. Yaşam her zaman yaşatarak öğretir. Önemli olan yaşamdan istediğimiz sürecin içine girdiğimizde ne kadar hazır olup olamadığımızdır.

İnsanın ruh, zihin ve beden dediğimiz üç işletim sistemi mevcuttur. Ruhsal alanımız gözle göremediğimiz alanları yönetir. Ruh insani vasıfları korumak için verilmiş bir enerji alanıdır. Zihin (insan) yaşadıklarını kaydedip gelecek seçimlerinde veri aldığı kütüphanesi gibidir.

Beden ise kişinin bu dünyadaki olma halidir. Oysa ki bir çok insan bedenin dışında geçmişte ve gelecekte yaşar.

"Marifet anda kalıp bedenin içinde olduğu anlamaktır"

Ruhsal alan yaratılmış canlı ve cansız varlıklarla iletişimle algıladığımız görünenin arkasındaki görünmeyeni idrak ettiren işlemcidir. Kişinin kendine olan inancının oluşmasına ve doğru olanla bir olmasına vesile olur.

Zihin ise tatminsizdir, kıyas yapar ve sürekli bir fazlasını ister. Zihni aktif olan insanlar hep panikle yaşamlarını sürdürürler ve yaşamdaki önemli anların farkındalığını yakalayamazlar. Zihin gördüğünü yaşadığını ve konfor alanını tercih eder. Zihin disipline edilmedikçe ruhsal enerjimiz hep rahatsızdır.

"Zihni disipline etmenin bir çok yolu var önemli olan öz değer kavramını oturtmaktır"

Beden ise anda kalmamız için harika bir yapıdır. Beden hareketi bol olan insanların daha mutlu daha neşeli ve tatminkar olduğunu olanla mutlu olduklarını görürsünüz. Hareket varsa bereket ve huzur var. A sosyal kişiler bedenler hareket etmediği için zihinleri onları rahat bırakmaz. Beden harekette ise bir çok rahatsızlık ve adı konulamayan hastalıklar iyileşir.

Bu sebeple, doğru düşünmek, doğru beslenmek ve hareketi hayatımıza dahil etmek yaşamımız için muhteşem şifadır.

Öz değer insanın ruhunu keşfetmesiyle oluşur. Öz değerinizi bilmeniz için ruhunuzla tanışmalı ve anlaşmalısınız. Öz değer insanı muhtaçlıklarını ortadan kaldırır ve yetinme hissi yükseltir.

"Öz saygı, insanın yaşam kalitesindeki layiklik duygusunu besler, ve kendini yaşamdaki güzel şeylere adapte eder, istemeyi ve vermeyi öğrenir"

Seçimlerini kendi için yapmaya vesiledir. Seçimlerinde kurban bilinci yerine benlik bilinciyle doğru noktalara temas eder.

Sınırlar, insanın kendine olan saygısını yükseltir, zarar ve yarar enerjisini anlamamıza ve dualite kavramlarını idrak etmemize sebeptir. Sınır demek insanın öz değer ve öz saygısına zarar vermemesi için oluşturmuş olduğu koruma alanıdır, idrak alanıdır.

Öz değer ve öz saygı anne ve babanın evladına tanıttığı ve tanıştırdığı en önemli mirastır. Anne ve babamızdan alamadığımız bu miras ömür boyu aramak zorunda kalabiliriz. Anne ve babamızdan alamadık diye bir ömür boyu yoksun kalacağız anlamıda çıkmamalı. İnsan okudukça, gözlemledikçe kendine olan yolculuğunu gerçekleştirdikçe bu kavramlar insanda ortaya çıkar.

"Yaşam, varlık ve yokluk kavramlarının deneyimlenerek denge'de kalma halidir"

title