Zeytinde Halkalı Leke Hastalığıyla Mücadele
Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı öncülüğünde Milas Belediyesi, Milas İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Milas Ziraat Odası ve Zeytincilik Araştırma Enstitüsü’nün katılımları ve teknik destekleriyle Milas İlçesi Menteş ve Kırcağız Mahallelerinde zeytinlerde tespit edilen halkalı leke hastalığıyla ilk mücadele çalışmalarına başlandı.
Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı öncülüğünde Milas Belediyesi, Milas İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Milas Ziraat Odası ve Zeytincilik Araştırma Enstitüsü'nün katılımları ve teknik destekleriyle Milas İlçesi Menteş ve Kırcağız Mahallelerinde zeytinlerde tespit edilen halkalı leke hastalığıyla ilk mücadele çalışmalarına başlandı. Halkalı leke hastalığıyla mücadele çalışmaları kapsamında Milas Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü İlaçlama Ekibi, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından temin edilen ilaçlar ile çalışmaya başladı. Üreticilere daha bilinçli üretim yapmaları için ekipler tarafından halkalı leke hastalığıyla ilgili bilgiler verildi.
Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Muğla her ne kadar turizm kenti olarak bilinse de il genelinde tarım gelirinin turizmden daha fazla olduğunu hepimiz biliyoruz. Muğla bir tarım şehridir. Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak tarımı geliştirmek adına, çiftçimize, üreticimize, teknik personelimiz ile birlikte daima destek vermeye onları bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Üniversitemiz ile ortaklaşa kurduğumuz 'Toprak Bitki ve Sulama Suyu Analiz Laboratuvarı" ile çiftçimize teknolojinin ve bilimin paralelliğinde üretim yaptırmaya, hangi alanlarda eksikleri varsa o alanlarla ilgili çalışmalar yapıp, eksiklerinin nerede olduğunu göstermeyi amaçlıyoruz. Bu demonstrasyon çalışması ile Milas ilçemizin 9 mahallesindeki 16 zeytin bahçesinde üreticilerimize en doğru olanı göstermek için bilhassa arazide uygulamalı olarak ilk adımı atmış bulunmaktayız. Alımını yapmış olduğumuz "Çiftçi Eğitimi ve Numune Toplama Aracı" ile teknik ekibimiz sürekli arazide olup üreticilerimizi bilgilendirmeye devam edecekler" - MUĞLA