Haberler
Bahçeli'nin çağrısı sonrası DEM Parti Öcalan'la görüşmek için yazılı başvuru yaptı

Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrası DEM Parti ilk adımı attı

Ankara'da görüşme hareketliliği! Bahçeli ve Ahmet Türk'ten art arda açıklamalar

Bahçeli "Ağaların kapısı açık olur" dedi, Ahmet Türk'ten yanıt gecikmedi

'Ahmet Özer' tartışması tansiyonu yükseltti, İmamoğlu çileden çıktı

İBB Meclisi'nde tansiyon yükseldi, İmamoğlu çileden çıktı

Yenidoğan Çetesi davasında kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Sanık hemşireden kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Zeytin Dalı 71. Sayıya Ulaştı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kilis'in sosyal ve kültürel yaşamına katkı sağlamayı kendine ilke edinen ve yaklaşık yirmi yıldır kesintisiz olarak 3 ayda bir yayımlanan kültür ve edebiyat dergisi 'Zeytin Dalı' 71.sayısını yayımladı.

Kilis'in sosyal ve kültürel yaşamına katkı sağlamayı kendine ilke edinen ve yaklaşık yirmi yıldır kesintisiz olarak 3 ayda bir yayımlanan kültür ve edebiyat dergisi 'Zeytin Dalı' 71. sayısını yayımladı.

Büyük bir özveriyle hazırlanan, Kilis Kültür Derneği Kilis Şubesi'nin yayın organı olarak ücretsiz dağıtılan ve Kilis'in periyodik şekilde yayınlanan tek dergisi olma özelliğini taşıyan Zeytin Dalı'nın bu sayısında, Kilis'in geçmişine ve bu gününe ışık tutan yazılar ile çoğunluğu ilk kez yayınlanan tarihi fotoğraflar okuyucunun beğenisine sunuluyor. Genel Yayın Yönetmenliğini Muhlis Salihoğlu'nun yaptığı dergide ayrıca inceleme-araştırma yazıları, röportajlar, Kilis'teki tarihi mekanların tanıtıldığı 'Otantik Yapılarımız' sayfası, gezi ve biyografi yazıları, Kilis'in eski zamanlarına ve okurlardan gelen nostaljik fotoğrafların yayınlandığı sayfalar bulunuyor.

Derginin 71. sayısında Kilis 7 Aralık Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. H. Mustafa Paksoy'un Kilis'te yaşayan Suriyelilerle ilgili yaptığı araştırmayı içeren yazısı bulunuyor. 'İç Savaştan Kaçarak Kilis'te Yaşayan Suriyelilerin Sosyo-Ekonomik Sorunları Üzerine Bir Araştırma' başlığını taşıyan yazı aynı zamanda Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıyor. Yazıda, sayıları 70 bini geçen Kilis'teki Suriyelilerin yaşam koşulları, beslenme-barınma olanakları, ihtiyaçları, demografik yapıları gibi konular irdelenerek, 566 Suriyeli ile yüz yüze yapılan anket sonucu elde edilen veriler ortaya konuluyor. Dergide yayınlanan ilgi çeken bir başka yazı da, Oylum Höyük Kazı Ekibi Başkanı Doç. Dr. Atilla Engin'in yazdığı 'Kilis ve Oylum Höyük' başlıklı bilgilendirme yazısı. Engin yazısında, Oylum Höyük'te yıllardır sürdürülen ve özellikle son yıllardaki kazılar sonucunda, oldukça önemli buluntuların gün ışığına çıkarılmasıyla öğrendiğimiz, Kilis'in binlerce yıl öncesi dönemlerine ait ipuçları veren bilgileri okuyucuyla paylaşıyor.

Dergide Kilis İl Özel idaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat'ın 'Kilis'te Olmak, Kilisli Olmak', Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Remzi Arkaltı'nın 'İlimizde Spor Alanında Gelişmeler', Ökkeş Mısırlı'nın 'Sahabelerden Şurahbil Bin Hasene', Prof. Dr. Bilge Dilmen'in 'Anılardan', Nihat Al'ın 'Oktay Sedef'in Ardından', İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Bülent Öztürk'ün 'Kilis ve Ravanda Kalesi', İHA Kilis Temsilcisi Mehmet Ali Dağ'ın 'Taş Oymacılığı Unutulan Meslekler Arasında', Öğretmen Tarık Topaloğlu'nun Kilis şivesi ve Kilis'e dair konuşma tarzıyla yazdığı 'Kilis Günlükleri', Mutlu Salihoğlu'nun 'Kilis'in Unutulmaz Esnafları ve Mesleğin Duayenleri' başlıklı yazıları bulunuyor.

Derginin kapağında ise onarımı yeni bitirilen ve aslına uygun olarak yaptırılan Çocuk Kütüphanesi Eski Halkevi'nin fotoğrafı bulunuyor. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title