Haberler

Yurtta Kış

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karayolları 4. Bölge Müdürü Mustafa Karademir, Bolu Dağı'ndaki trafiğin seyir halinde olması gerektiği bilinciyle her türlü imkanı seferber ettiklerini söyledi.

Karayolları 4. Bölge Müdürü Mustafa Karademir, Bolu Dağı'ndaki trafiğin seyir halinde olması gerektiği bilinciyle her türlü imkanı seferber ettiklerini söyledi.

Kardemir, arayolları Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürlüğü Kaynaşlı Bakım ve İşletme Şefliğini ziyaret eden ve karla mücadele çalışması hakkında bilgi aldı. Karademir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölge müdürlüğünün 64 bin kilometrekarelik bir sorumluluk alanı olduğunu, Düzce, Bolu, Ankara, Kırıkkale, Eskişehir, Karabük ve Çankırı'ın bir kısmını kapsadığını belirtti.

Sorumluluk alanı içerisinde 6 otoyol işletme şefliği, 7 devlet ve il yollarında şube şeflikleri, 26 da bakımevi olmak kaydıyla 39 noktada karla mücadele çalışması için konuşlandıklarını ifade eden Kardemir, bölge müdürlüğünün sorumlukluk alanı içerisinde 4 kilometre bir yol ağının bulunduğunu hatırlattı.

Karademir, "Buna otoyollarımız da dahil. Burada bin 458 tane personel görev yapmakta. 302 muhtelif karla mücadele ekipmanı ve makineler mevcut. Karla mücadele kapsamında 88 bin ton tuz temini yaptık. Bunun yanında da devlet ve il yollarında kullanılmak üzere 60 bin metreküplük agrega temini yaptık. Bunları 39 noktadaki stoklara koyduk. Kar yağışına göre bu noktalardan müdahale etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Sürücülere emniyet şeridi kullanımı konusunda da uyarılarda bulunan Karademir, karla mücadele çalışması sırasında ekiplerin kullanması gereken emniyet şeridi konusunda büyük sıkıntılar yaşadıklarına değindi.

Karademir, karla mücadele çalışması kapsamında her türlü ekip ve ekipmanın hazır olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Özellikler Bolu Dağı geçişinde karla mücadele çalışması kapsamında bizim dışımızdaki bazı unsurlar müdahaleler esnasında bazı sıkıntılar oluşturuyor. Tek çeker tır dediğimiz araçların kaymaları, makaslamaları oluyor. Bu çerçevede bizim söz konusu yere ulaşabilmemiz biraz zaman alıyor. Güzergahtan on binlerce araç geçiyor. Bir saat gibi kapanma süresinde bin-2 bin aracın kuyruk oluşturmasına vesile oluyor. Yaralanma ve ölümlü kazalarda savcının biraz gelmesi bekleniyor. Bu biraz zaman alıyor. Biz bu çalışmaları en kısa sürede tamamlayarak, kesintisiz bir ulaşımı sağlamaya çalışıyoruz."

Bolu Dağı'nın Türkiye'nin nefes borusu gibi olduğunu belirten Karademir, "Bolu Dağı'nın sürekli nefes alır, trafiğin seyir halinde olması gerektiği bilinci içerisinde tüm arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Burada her türlü imkanı biz seferber ediyoruz. Bolu Dağı'nın ulaşıma kapanmaması için çalışmalarımız çok yoğun bir şekilde devam ediyor" dedi.

Kaynak: AA / Yerel
title
Close