Haberler

Yuntdağı Kırsal Kalkınma Projesi Heyeti Vali Öztürk'ü Ziyaret Etti

Yuntdağı Kırsal Kalkınma Projesi Heyeti Vali Öztürk'ü Ziyaret Etti
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yuntdağı Kırsal Kalkınma Projesi Kapsamında, Çevre ve Orman Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Teşkilatı (Fao) ile Ortaklaşa Yürütülen "Dağlık Alanlardaki Yerleşimlerin Sosyal ve Ekonomik Durumlarının İyileştirilmesi ve Katılımcılığının Geliştirilmesi-yundağı Modeli" Projesi Çerçevesinde Manisa'ya Gelen Proje Heyeti, Valisi Refik Arslan Öztürk'ü Ziyaret Ederek Bilgi Verdiler.

Yuntdağı Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında, Çevre ve Orman Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Teşkilatı (FAO) ile ortaklaşa yürütülen "Dağlık Alanlardaki yerleşimlerin sosyal ve ekonomik durumlarının iyileştirilmesi ve katılımcılığının geliştirilmesi-Yundağı Modeli" projesi çerçevesinde Manisa'ya gelen proje heyeti, Valisi Refik Arslan Öztürk'ü ziyaret ederek bilgi verdiler.

Projenin uygulanmasıyla ilgili ziyarette Vali Yardımcısı Kadri Canan, Yuntdağı Projesi uluslararası danışmanı Crzysztof Komornicki, projenin ulusal koordinatörü Çevre ve Orman Bakanlığı APK uzmanı Mevlüt Düzgün, proje görevlisi Aynur Güneş, İl Çevre ve Orman Müdürü Yahya Güngör yer aldı.

Hazırlanan Projenin Türkmen köyünde uygulanacağı, uygulanamayacak olanların ise yakın köylerde uygulanabileceği ifade edildi. Yuntdağı Projesi uluslar arası danışmanı Crzysztof Komornicki, projeye en üst seviyeden en alt seviyeye kadar destek verilmesinin sevindirici olduğuna işaret ederek, “Biz burada sıfırdan başlamıyoruz. Zaten başlatılmış olan çalışma var” dedi.

Vali Refik Arslan Öztürk de, 62 köyün bulunduğu bölgenin kalkınması için hem FAO, hem de yerel imkanların kullanılarak çalışma yürütüleceğini, bölgenin kalkınması için 30-40 yıldır arayış içerisinde olmanın köylüler ve çiftçilere hiçbir getirisi olmadığını belirterek, “Son 5 yıldır daha somut işler yapılmaya başlandı. Ürün çeşitlendirmesi sonucu orada hayat değişikliği gözlenmeye başlandı. Çiftçileri, eldeki ürünlerin yanında alternatif ürünlere yönlendirdik. Bölgeye kiraz, çamfıstığı, badem fidanları dikilip, yabani zeytin ağaçlarının aşılaması yapıldı. Çiftçiler bu alanda eğitilmiş. Daha çok fidan verilirse, FAO daha kısa sürede sonuç alacaktır” diye konuştu.

Projenin yürütülmesiyle ilgili olarak FAO Türkiye Temsilcisi ile uzmanların yarın Manisa'ya gelecekleri bildirildi.

(ÖA) 15.04.2008 17:40 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close