Yılmaz Akkılıç Ödülleri Açıklandı
Nilüfer'e ve Bursa'ya önemli değerler kazandıran araştırmacı gazeteci-yazar Yılmaz Akkılıç'ı anmak ve adını yaşatmak için bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Yılmaz Akkılıç Bursa araştırmaları ödülü' sonuçlandı."
Nilüfer'e ve Bursa'ya önemli değerler kazandıran araştırmacı gazeteci-yazar Yılmaz Akkılıç'ı anmak ve adını yaşatmak için bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Yılmaz Akkılıç Bursa araştırmaları ödülü' sonuçlandı.
Nilüfer Belediyesi, Akkılıç ailesi, Bursa Gazeteciler Cemiyeti ve Bursa Gazeteciler Sosyal Hizmetler ve Emeklilik Vakfı tarafından verilen ödüllerin açıklandığı basın toplantısı Nilüfer Belediyesi Akkılıç Kütüphanesi'nde yapıldı. Yılmaz Akkılıç'ın hayatının her aşamasında bilginin ve öğrenmenin değerini vurgulamış bir insan olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Her şeyden önce aydındı, aydınlık bakar, ışığıyla yol gösterirdi. Onun önderliğinde 2007 yılında Akkılıç Kütüphanesi'ni kurduk. Bugüne geldiğimizde ise yalnızca 5 yıl gibi kısa bir sürede Nilüfer'de kütüphane sayımızı 4'e yükselttik. Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz ' Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü' de bilginin, araştırmanın değerini ortaya koyabilmek için bir fırsat. Bu ödüllerin artık geleneksel hale gelmesine katkı sağlayan herkese, yarışmaya katılan ve ödüle layık görülen tüm isimlere teşekkür ederim" dedi.
Yılmaz Akkılıç'ın adının yaşatılması için hazırlanan yarışmaya katkı sunanlara teşekkür eden Yener Akkılıç da, "Bizler Akkılıç Kütüphanesi'ni oluşturarak Yılmaz Akkılıç ismi altında Bursa'yla ilgili araştırmalar yapıp teşvik edici bir ölçüt oluşturduk. 3 yıl önce başladığımız çalışmaya geçen yıl 17 eser katılırken, bu yıl bu sayı 34'e yükseldi. Bu tür organizasyonlar kentsel akıl oluşturacaktır. Yapılan şey aslında gerçeğe yaklaşmak değil, yanlıştan uzaklaşmak için bir perdeyi kaldırmaktır. Bu konuda beklediğimizden çok ilgiyle karşılaştık. İlgi gösteren ve yarışmaya katılanlara teşekkür ederim" dedi.
Bursa Gazeteciler Başkanı Nuri Kolaylı Bursa'ya bu ödülü kazandırmaktan büyük onur ve mutluluk duyduklarını belirterek, "Bu bir sosyal projedir. Bu ödüller sayesinde gelecekte Bursalılara ışık bırakacak çalışmalar ortaya çıkmaktadır" diye konuştu.
Akademik alandaki başarı ödülü Sibel Polat'ın "Kamusal Dış Mekanda Mimari Kimliği Değerlendirmek İçin Bir Yöntem Önerisi: Bursa Cumhuriyet Alanı Örneği" başlıklı doktora tezine verildi. Aynı alandaki teşvik ödülü ise Gizem Akkaya'ya ait, "Bursa İlindeki Toprak Numunelerinde Radyonüklid Dağılımının İncelenmesi" başlıklı doktora tezinin oldu.
'Akademi dışı alanlar' kategorisinde İsmail Yaşayanlar'a ait 'Osmanlı Dönemi Bursa Otelleri" başlıklı araştırma; Bursa'da Osmanlı döneminde yaşanan modernleşme sürecini özgün biçimde yansıttığı için başarı ödülüne layık görüldü. Bu alanda Raif Kaplanoğlu'na ait "İlk Nüfus Sayımlarına Göre Bursa'da Sosyal ve Ekonomik Yaşam" başlıklı araştırma teşvik ödülünün, Uğur Ozan Özen'in "Bursa Oda Tiyatrosu" başlıklı araştırması da Seçici Kurul Özel Ödülü'nün sahibi oldu. Buna göre başarı ödüllerine 3 bin, teşvik ödüllerine de bin 500 TL verilirken, aynı zamanda ödüle layık görülen tüm eserler kitap olarak basılacak.
(MŞ)
06.03.2013 15: 35: 47
TSI
NNNN - BURSA