Haberler
NATO lideri Rutte, Türkiye'yi ikna için gelmiş

NATO lideri Rutte, Türkiye'yi ikna için gelmiş

50 ülkeden İsrail'i yıkacak bir hamle daha: Tasarı resmen kabul edildi

50 ülkenin "Evet" dediği İsrail karşıtı karara 4 liderden "ret" oyu

Gayrimenkulde yeni dönem, vergide rayiç bedel tarih oluyor

Gayrimenkul alım satımında yeni dönem

İsrail Maliye Bakanı'nın 'Gazze işgal edilmeli' sözleri tepki çekti

İsrailli bakandan skandal sözler

Yerin Metrelerce Altındaki Mescitte İbadet

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankırı'da Hititler dönemden itibaren kullanılan binlerce yıllık Tuz Mağarası'nda üretim işinde çalışan işçiler, yer altında oluşturulan mescitte ibadetlerini yerine getiriyor Tuz Mağarası sorumlu mühendisi Murat Danacı: "Yerin 150 metre altındaki mescitte 10 kişinin rahatlıkla ibadet edebiliyor"

ÖZGÜR ALANTOR - Çankırı'da Hititler dönemden itibaren kullanılan binlerce yıllık Tuz Mağarası'nda üretim işinde çalışan işçiler, yer altında oluşturulan mescitte ibadetlerini yerine getiriyor.

Türkiye'nin en önemli kaya tuzu mağaralarından biri olan Tuz Mağarası'nda özel bir firma tarafından gerçekleştirilen üretim çalışmaları kapsamında, vakit namazlarını kaçırmak istemeyen personel, yerin metrelerce altındaki mescitte ibadetlerini yapıyor.

Namaz vakitlerinde mağaradan çıkarak ibadet imkanı bulamayan işçiler, yerin altında cemaat oluşturarak namazlarını kılıp dualarını edebiliyor.

Tuz Mağarası sorumlu mühendisi Murat Danacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mağarada Hititler döneminden beri tuz çıkartılarak işlendiğini söyledi.

Türkiye'nin önemli kaya tuzu merkezlerinden biri olan mağaranın şehir merkezinden yaklaşık 25 kilometre uzakta olduğunu hatırlatan Danacı, yerleşim yerlerine uzak olmasının kendilerini bazı konularda yeni çözümler üretmeye zorladığını belirtti.

"Mescitin minaresi de var"

Mağarada bulunan tuz işletmesinde 21 kişinin çalıştığını ifade eden Danacı, şöyle konuştu:

"Çalışan arkadaşlarımız, öğle arası ve istirahat sırasında mağaranın bir bölümünde bulunan yemekhane ve mescit tarafına geliyorlar. Tuz mağarasının içerisinde bulunan ve etrafı tamamen tuzdan olan yemekhanede yemeklerini yiyorlar. Sonrasında istirahatlerini yapıyorlar."

Namaz kılmak isteyenlerin küçük bir şadırvanda abdestlerini aldıklarını belirten Danacı, "Arkadaşlarımız daha sonra mescide girip namazlarını kılıp, ibadetlerini yapıyorlar. Mescide yaklaşık 1.5 metre uzunluğunda bir de minare yaptık. Yerin 150 metre altındaki mescitte 10 kişinin rahatlıkla ibadet edebiliyor" ifadesini kullandı.

İşçiler de mağaradaki mescidin bir örneğinin daha olmadığını, yerin metrelerce altında da olsa ibadetlerini yerine getirebildiklerini kaydetti. - Çankırı

Kaynak: AA / Yerel
title