Haberler

'Yeni Anayasa'nın Karşısında Duracağız'

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Milli Anayasa Forumu'nun 111'incisi düzenlendi.

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Milli Anayasa Forumu'nun 111'incisi düzenlendi.

Altınsaray Düğün Salonu'nda düzenlenen programa konuşmacı olarak Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkanı İlker Yücel, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Nusret Senem, Milli Anayasa Forumu Genel Sekreteri Haluk Dural katılırken programı CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, İl Genel Meclis Üyeleri Sami İkizler ile M. Zeki Gürcün, CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Şayka Çalışkan, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, Milli Anayasa Forumu Çerkezköy Temsilcisi Kenan Yoleri, Eğitim- İş Üyeleri ile Çerkezköylüler takip etti.

Saygı duruşunda bulunulması akabinde İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Münevver Güçlü isimli bayan Atatürk'e olan sevgisini okuduğu şiir ile anlattı. TGB Tekirdağ Temsilcisi Onat Gök'ün okuduğu Gençliğe Hitabe tüm salon tarafından ayakta tekrarlandı.

Programda ilk olarak Milli Anayasa Forumu Genel Sekreteri Haluk Dural söz aldı. Yapılması planlanan yeni anayasaya karşı olduklarını söyleyen Dural, "TBMM Başkanı Cemil Çiçek, mevcut anayasayı Türkiye'nin bugünkü sorunlarının kaynağı olarak görüyor. 1982 anayasası askerlerin yaptığı bir anayasadır, ama bu da o dönemde düzenlenen referandumda yüzde 92 oranında 'evet' oyu aldı. O günden bu yana anayasanın 117 maddesinde değişiklik yapıldı. Demek ki 178 madde olan anayasamızın 3'de biri tamamen değişmiştir. Ülkenin sorunlarına baktığımızda işsizlik, toprakların satılması, Trakya'da çiftçilerin topraklarının haciz yoluyla yabancı bankalara satılması, dış borç, enflasyon var. Bunlar anayasanın hangi maddesinden kaynaklanıyor? Türkiye'ye gelen her yabancının sorduğu ilk şey 'yeni anayasa ne oldu?' Bundan kime ne? " Dedi.

Haluk Dural'ın ardından söz alan Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, tüm insanların hasta olabileceği gibi millet ve toplumların da hasta olabileceğini ifade ederek, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti siyasi, sosyal ve kültürel yönden hasta durumdadır. Büyük tehlikelerle karşı karşıyadır. Ülkemiz büyük felaketlerden geçiyor, daha büyük felaket olarak da parçalanabilir, iç savaşa gidebilir, yüzlerce insan birbirini öldürebilir. Böyle bir dönemden geçiyoruz." Dedi.

AK Parti hükümetinin Anayasa'nın ilk 4 maddesindeki Türk kelimesini çıkaracağını ileri süren Beyaz, "Başbakanın konuşmalarında hiç 'Türk Milleti' iye hitap ettiğini gördünüz mü? Hep 'aziz milletim' diyor, nedir senin milletinin adı. AKP 'Türk' kelimesini içlerine sindiremiyor. Kim bunlar peki, nereden geldi? Ben bunları söylemek istemiyorum." Yorumunda bulundu.

Prof. Dr. Zekeriya Beyaz'ın konuşmasını tamamlamasının ardından söz alan TGB Genel Başkanı İlker Yücel, Atatürk Devrimi'nin yıkılması durumunda milletsizleşme ve vatansızlaşmanın ortaya çıkacağını belirterek, "AKP vatansızlaştırma politikası izliyor, üzerinde yaşadığımız toprakları arsaya dönüştürmeye çalışıyor. Arsa için kimse ölmez, ama vatan için herkes ölür." İfadelerini kullandı.

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Nusret Senem ise ülkede diktatörlük rejimi olduğunu öne sürerek, "Bunu Almanya'da Hitler yaptı, Mussolini de benzer bir diktatörlük uyguladı. Türkiye demokratik açıdan ilerleme kaydetti mi? Islak imza, Ergenekon, balyoz gibi davalar var. Ben, Ergenekon davasında sanıktım ve 3 yıl Silivri'deki arkadaşlarla birlikte o koğuşları paylaştım. 35 yıldır avukatlık yapıyorum, Devlet Güvenlik Mahkemeleri'nde birçok siyasi davalara girdim, ama Silivri'deki o davaları hiçbir yerde görmedim. Orada bir yargılama yapılmıyor, rejim değişikliği yapılıyor. Yeni anayasa ya yeni devlet kurulduğunda ya da devrimden sonra yapılır. Burada da yapılmak istenen yeni bir rejimdir." İfadelerini kullandı.

Mevcut anayasada bulunan Türk Milleti'nin bir ırk değil, bir hukuki kavram olduğu ifade ederek "Bunu Anayasa'dan çıkartmak isteyenler Türkiye Cumhuriyeti'ni dağıtmak peşindeler, bunu da açık açık ilan ediyorlar. Bu anayasa bölünme anayasasıdır." Dedi.

Senem, Cumhuriyet Halk Partisi ile BDP ittifakı oluşturmaya çalışanların olduğunu söyleyerek "Böyle bir söylem hem CHP'ye hem de Türkiye Cumhuriyeti'ne hakaret anlamında gelir. " Şeklinde konuştu.

Toplantıda söz alan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Nusret Senem'in 'CHP ile BDP ittifakı oluşturmaya çalışanlar var' şeklindeki ifadesine atıfta bulunarak: "CHP'nin BDP ile bir uzlaşmaya gideceğine inanmıyorum. İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı'nın bu konuda yaptığı konuşmayı bir suçlama olarak kabul ediyorum ve kendinden derhal özür bekliyorum. CHP adına özür istiyorum. Ben CHP ilçe Başkanı olarak bugüne kadar BDP ile CHP'nin ismini yan yana duymadım, ilk kez burada duydum, gururum kırıldı, onurum kırıldı. Biz 29 Ekim'de, 19 Mayıs'ta 13 Aralık'ta da Silivri'de, Milli Cephe'de Atatürk'te birleştik, amacımız hep aynı. Ama bu akşam buraya siyaset bulaşmayacaktı. Burada CHP'nin adı anılarak toplantıya siyaset bulaştı. Bu akşama gölge düştü, ben rencide oldum. CHP bugün anayasa komisyonunda varsa niye var, meydanı AKP'lilere bırakmamak için var." Diye konuştu.

Dönmez'in ardından söz alan Senem "Özür dileyecek bir durum yok. Ben böyle bir ittifakın olmayacağını düşündüğümü de söyledim. Metin Dönmez'in bu konuda hassasiyet taşımasından dolayı da memnuniyet duydum." Dedi. Program soru cevap kısmının ardından sona erdi.

24.12.2012 09: 48: 00

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close