Yardıma Muhtaç Ailelere "Asdep" Yetişiyor
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) çalışanları, Karakeçili ilçesinde yardıma muhtaç aileleri evlerinde ziyaret ederek durum tespitinde bulunuyor.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) çalışanları, Karakeçili ilçesinde yardıma muhtaç aileleri evlerinde ziyaret ederek durum tespitinde bulunuyor.
ASDEP'le sosyal yardım ve sosyal hizmetlere ihtiyaç duyan aile ve bireylerin objektif kriterlere göre tespiti, bilgilendirilmesi, sosyal yardım ve hizmetlerden yararlandırılması, diğer kamu hizmetlerinden yararlanmalarının sağlanması ve bu suretle yaşam koşullarının iyileştirilmesi, refah seviyelerinin yükseltilmesini amaçlayan bu sürecin tüm aşamalarında kendilerine rehberlik edilmesini öngören bir program amaçlanıyor.
Rize, Sakarya, Ankara'nın Altındağ ilçesi ve Kırıkkale illerinde pilot bölge olarak şubat ayından başlatılan ASDEP kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına kayıtlı vatandaşların hanelerini ziyaret eden ASDEP görevlileri, gerekli rehberlik, yönlendirme ve takipleri yapıyor.
ASDEP Görevlisi Barış Demirel, Karakeçili'de yaptığı ziyaretler sırasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına kayıtlı vatandaşların evlerini ziyaret ettiklerini söyledi.
Ziyaretlerde engelli, yaşlı, bakıma muhtaç çocuk olup olmadığını tespit ettiklerini belirten Demirel, şunları kaydetti:
"Engellilerden bakıma muhtaç olanlarını bakımını yapanlara bakım ücreti veriliyor. Yaşlı insanların huzur evine yerleşebilecekleri, bakıma muhtaç çocukların çocuk yuvalarında kalabilecekleri konusunda aileleri bilgilendiriyoruz. Bunlar üzerinde ihmal ve istismar var mı tespit ediyoruz. Sahip olduğu ama farkında olmadıkları hakları konusunda bilgilendiriyoruz. Bu yapmış olduğumuz rehberlik ve yönlendirme ilgili süreç takip edilerek, sağlanan imkanların amacına uygun olarak kullanılıp kullanılmadığı izlenmektedir."
Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi'nde yaşayan, 88 yaşındaki Abdullah Arslan, 83 yaşındaki eşi Gülüzar Arslan'ın 10 yıldır yaşlılığa bağlı hastalığının bulunduğunu ve hiç çocuklarının olmadığını belirterek, eşine kendisinin baktığını devletten gelen yardımlar ile geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını dile getirdi.