Adana'da Yangın Savaşçıları Sertifikalarını Aldı
Adana Orman Bölge Müdürlüğünde görev yapacak 150 yangın işçisi, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.
Adana Orman Bölge Müdürlüğü'nde görev yapacak 150 yangın işçisi, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.
Yangın sezonunun açılmasıyla birlikte önlemlerini artıran Adana Orman Bölge Müdürlüğü, 5 ay 29 gün çalışacak 150 orman işçisi, Sarıçam ilçesi Mustafalar Mahallesi'ndeki, İlk Müdahale Ekip bahçesinde düzenlenen törenle, sertifikalarını aldı.
Törende konuşan Adana Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, zor şartlar altında çalışan orman işçilerinin kadro alabilmesi için yıllarca uğraş verdiklerini ve şuanda orman işçiliğinin tercih ve arzu edilen bir iş olduğunu kaydetti. İlk alımların Mersin'de yapıldığını belirten Acer, Adana'da istihdam edilen 150 işçinin, Türkiye'nin en fazla işçi alımı olduğunu ifade etti. Acer, 150 kişilik kontenjana 11 binin üzerinde başvuru olduğunu vurguladı.
Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan ise sivil toplum kuruluşlarının önemine dikkat çekti. Ormancıların hakları konusunda en iyi şekilde çalıştıklarının altını çizen Aslan, "Biz kavganın değil, barışın tarafı olduk hep. Barışı sağlamak için akla ve zamana ihtiyaç var ama kavga çıkarmak çok kolay. Çünkü biz, çalışanlar olarak, ancak özgürlük ortamlarında ekmeğimizi büyütüyoruz. Onun için, 12 Eylül döneminden gelen kardeşiniz olarak konuşuyorum, 12 Eylül'de maalesef birileri işçileri kullandı. ve onun sonrasında 12 Eylül Darbesi geldi. ve o darbede kaybettiğimiz, bugün üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen hala alamadığımız haklarımız var. Biz, HAK-İŞ, Öz Orman İş Sendikası olarak diyoruz ki, bir gün taraf olmamız gerekiyorsa tarafımız bellidir; demokrasidir, özgürlüklerdir" diye konuştu.
2004 yılından bu yana teşkilatlandıklarını ve ilk toplu iş sözleşmesini 2009 yılında imzaladıklarını belirten Settar Aslan, şöyle devam etti:
"İmzaladığımız sırada, orman teşkilatında çalışanlar, kamunun en altındaki ücreti alıyorlardı. Ama bugün, Türkiye'de ilk 5'in içindeyiz. Bu nereden kaynaklanıyor? Bu, sizin kenetlenmiş olmanızdan, güvenden, sendikanın da barış ortamından, sorunlarınızı iyi tespit edip, pazarlık masasında iyi anlatmasından geçiyor. Hedefimiz, ilk 3'ün içerisinde yer almak. 5620 sayılı yasa gereği ancak 5 ay 29 gün çalışma imkanınız var. Kurum da istiyor ama bu yasanın değişmesi gerekiyor. Devlet bu kadroları mevsimlik işçi, yangın işçisi gibi görüyor, böyle bir algı var. Kışın da başka iş yok. Ormancının her mevsim işi var. Bu algıyı hep beraber yıkmamız gerekir."
Vali Mustafa Büyük ise orman teşkilatının özellikle son 12 yılda çok önemli başarılar elde ettiğine vurgu yaptı. Geçmişte yapılmayan birçok hizmetin, son dönemde hükümetin katkı ve destekleriyle gerçekleştirildiğini dile getiren Büyük, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Başbakanımız, hükümetimizin katkılarıyla, teşkilatımıza katılan yeni işçilerimize hayırlı olsun diyorum. Çünkü bu alanda, hem orman teşkilatının önemli bi eksiğini gidermiş olacaklar hem de kendileri açısından kurumsal yapısı güçlü, önemli bir kurumda göreve başlamış olacaklar. Bu, gelecekte hepsinin, inşallah kendileri ve aileleri için de mutluluk olacak bir görevin başlangıcı olur. Umarım emekliliğinize kadar o ortamın sağlandığı bir yapının olmasını ben de arzu ederim. O kapıdan girdiğinizde ülkemiz ekonomisi için, doğal hayatın dengesi için, geleceğimiz için ne kadar hayati bir kurumda çalıştığınızı siz de görmüş olacaksınız. Ayrıca kurumsal uyum, uygunluk, kurum kimliği içerisinde birliktelik, beraberlik ve dayanışmanın da en güzel örneklerini yaşamış olacaksınız. Her zaman ormancıları, biz gıpta ile baktığımız fedakar insanlar, ülke menfaatleri konusunda çok gayretli insanlar ama aynı zamanda birbirleriyle de dayanışma içinde görev yapan bir teşkilat olarak gördük ve bundan mutlu olduk. İnşallah siz de bunları görüp mutlu olacaksınız." - ADANA