Haberler

Yalova Polimer Çalıştayına Ev Sahipliği Yapıyor

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Üniversitesi, Türkiye'de ilk kez düzenlenen "Polimer Teknolojilerinde Son Gelişmeler Çalıştayı"na ev sahipliği yaptı.

Yalova Üniversitesi, Türkiye'de ilk kez düzenlenen "Polimer Teknolojilerinde Son Gelişmeler Çalıştayı"na ev sahipliği yaptı. Çalıştaya ABD, İngiltere, Hindistan ve Türkiye'den çok sayıda profesör katıldı.

Yalova Üniversitesi tarafından düzenlenen "Polimer Teknolojilerinde Son Gelişmeler Çalıştayı" Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde başladı. 8-10 Ekim 2013 tarihleri arasında Yalova'nın ev sahipliğinde gerçekleşecek olan çalıştay Türkiye'de ilk kez düzenleniyor. Bu anlamda ulusal ve uluslararası birçok isim çalıştaya katılarak bilgilerini ve sektördeki son gelişmeleri paylaştı.

RDKM'deki programın açılış konuşmasını Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan yaptı. Polimer mühendisliğini Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nin omurgası olarak kabul ettiklerini dile getiren Prof. Dr. Bozdoğan, "Bu denli genç bir üniversite için önem arz eden bu toplantıya ev sahipliği yapmaktan guru duyuyoruz. Yalova Üniversitesi, İstanbul, Kocaeli ve Bursa'ya çok yakın, startejik, jeopolitik bir il. Bölgenin cazibe merkezi olacağına inanıyorum. Akademisyen ve bilim insanlarının da buraya gelmesini temin edecek ve Yalova Üniversitesi kampusu şekillendikten sonra 5-10 yıl içerisinde kendi bölgesinde iddialı bir üniversite olacak. Buna inanıyor ve ciddi gayret harcıyoruz. Bugün düzenlenen şu organizasyonu da bu yönde atılan önemli bir adım olarak kabul ediyoruz. Polimer mühendisliği Mühendislik Fakültemizin omurgalarından birisi. Bugüne kadar gerek laboratuarları ve gerekse hocalarıyla önemli ölçüde eksiklerini tamamlamış olan bir bölümümüz. İnşallah kampus içerisindeki yeni yapılanmamız içerisinde bu bölümümüzün eksikleri de tamamlanmış olacak. Bu çalıştay bir öncü ilerleyen günlerde daha kapsamlı çalıştaylarıda düzenleyeceğiz. Polimer günümüzde önemi hızla artan ve geleceğinde en önemli sektörlerinden birisi olarak kabul edilen bir sektör. Bu bölümden mezun olan öğrencilerde istihdam sıkıntısı yaşamayacaklar" dedi.

Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım, Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan, Akron Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Erol Sancaklı, Prof. Dr. Alamgıs Karim, Stevens Teknoloji Enstitüsü Prof. Dilhan Kalyon, Kuzey İrlanda Ulster Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mustafa Akay, Sabancı Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mustafa Menceloğlu, Kauçuk Derneği Başkanı Nurhan Kaya ve Marmara Üniversitesi'nden Prof. Dr Mustafa Öksüz de çalıştaya konuşmacı olarak katıldı.

Prof. Dr Mustafa Öksüz, "Özellikle otomotiv sektöründe polimer malzemeler ön plana çıkıyor. Kompozit polimer malzeme konusundaki gelişmeler toplumu ciddi şekilde değiştirecek. Polimer sektörü geleceğin mesleğidir. Birçok sektörde kullanılan bu malzemenin gelecekte kullanımı daha da artacak. Otomotiv sektöründe daha hafif otomobil üretimi yakıt tasarrufuna bağlı olarak önem kazandı. Dünyada polimer kompozit malzeme kullanımında da ciddi bir artış gözleniyor. Türkiye kısa süre içerisinde Avrupa'da ilk sıraya yerleşecek. Halen ülkede 4 bin 776 firma polimer ve kompozit malzeme üretimi yapıyor. Önümüzdeki yıllarda ülkemizin polimer kompozit sektöründe 2 kat artış bekliyoruz. Bu sektörün ülkemizin 2023 ihracat hedeflerine de önemli katkısı olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

2 gün sürecek çalıştay boyunca çeşitli oturumlarla polimer mühendisliği, polimer teknolojileri, kompozit ve son teknolojiler tartışılacak. - YALOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close