Haberler

Verimlilik Haftası Etkinlikleri

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun’da, Verimlilik Haftası dolayısıyla “Sistematik Ürün Tasarımı-İnovasyon” semineri ile “Başarı Hikayeleri” söyleşisi gerçekleştirildi.

Samsun'da, Verimlilik Haftası dolayısıyla "Sistematik Ürün Tasarımı-İnovasyon" semineri ile "Başarı Hikayeleri" söyleşisi gerçekleştirildi.

Verimlilik Haftası etkinlikleri kapsamında Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Üniversite-Sanayi İşbirliği Geliştirme Merkezi, Samsun Teknopark A.Ş. ve Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi işbirliği ile Yeşilyurt Meslek Yüksekokulu'nda sanayicilere ve girişimcilere yönelik olarak; OMÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda ise öğrenci, doktora-yüksek lisans öğrencileri ve akademisyenler ile Teknopark ve KOSGEB TEKMER'de faaliyette olan girişimcilere yönelik "Sistematik Ürün Tasarımı-İnovasyon" semineri ve "Başarı Hikayeleri" söyleşisi düzenlendi.

Etkinliklere 450 civarında üniversite öğrencisi, doktora ve yüksek lisans öğrencileri ile akademisyenler ile çok sayıda sanayici, girişimci, katılarak büyük ilgi gösterdi.

Düzenlenen etkinliklerde açılış konuşması yapan OMÜ Üniversite Sanayi İşbirliği Geliştirme Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Özbey, deneyimlerin öğrencilere aktarılması için bu etkinliğin düzenlendiğini, bilgi birikiminin önemli bir tecrübe olduğunu söyledi.

Düzenlenen etkinliklerde açılış konuşması yapan MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan, "Ülke ekonomisini yükseltmek için inovasyon ve verimliliğe gerekli önemi vermeliyiz. Üretimde bu iki başlık önemlidir. MMO olarak düzenlediğimiz Sanayi Kongrelerimizde sürekli olarak inovasyon ve verimliliği dile getiriyoruz. Şubemiz, üniversitemiz ile çok iyi diyaloglar kurdu. Kendi içimizde düzenlediğimiz etkinliklerde de inovasyon ve verimliliğin önemini anlatıyoruz" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Nazmi Gedikli, "Günümüzde hızla değişen rekabet ortamında KOBİ'lerimizin ayakta kalabilmeleri için ürünlerini, hizmetlerini ve üretim yöntemlerini sürekli olarak geliştirmeleri, yeniliklere açık olmaları ve bunu süreklilik içinde yürütmeleri gerekmektedir. Ortaya atılan, geliştirilerek işler hale getirilen ve sonuçta firmaya rekabet gücü kazandıracak şekilde pazarlanan fikirlerin ve sonuçlarının tekrar tekrar değerlendirilmesi ve yeni getiriler için yaygınlaştırılarak verimli bir şekilde kullanılması gerekir. Verimliliğin artırılması sadece Kamuya, yöneticilere ve firma sahiplerine ait bir sorumluluk değildir. Verimliliği tüm tarafların yaşam biçim haline getirmeleri gerekir. Ülke kalkınmasının itici ve belirleyici gücü verimliliktir. KOBİ'lerin rekabet gücünü artırmaları ve sürdürülebilir üretim modellerine geçmeleri ancak verimliliğin artırılması ile gerçekleşebilir. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızca verimliliği artırmaya yönelik pek çok çalışma yürütülmektedir. Bunlardan en önemlisi sanayide kullanılan elektrik motorlarında verimliliği artırmaya yönelik yürütülen proje olup bu sayede yılda 8 milyar TL tasarruf edilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca sanayide ve okullarda verimliliği artırmaya yönelik ödüllü proje yarışmaları düzenlenmektedir. Bakanlığımızca yürütülen bu ve benzeri verimlilik çalışmaları ile ülke kaynaklarını daha verimli kullanmak, daha çok ve temiz üretim yapmak ve işletmeleri rekabet edebilir ve daha karlı duruma getirmek hedeflenmektedir" ifadelerini kullandı.

Samsun Vali Yardımcısı Hakan Kubalı ise inovasyonun var olan bir uygulamayı geliştirmek olduğunu ve sıradan bir kelime olmadığını, serbest piyasa ekonomisinde rekabeti arttırmak için verimliliğin yükselmesi gerektiğini, inovasyon ve verimliliğin iş dünyası için de sürekli gelişen bir konu olduğunu vurguladı.

"SİSTEMATİK ÜRÜN TASARIMI-İNOVASYON" SEMİNERİ

"Sistematik Ürün Tasarımı-İnovasyon" semineri sunumu yapan Yrd. Doç. Dr. ve aynı zamanda İnnoCentrum Firması Genel Müdürü Bülent Gümüş, çeşitli konuş başlıklarında bilgi aktardı.

Moderatörlüğünü MMO amsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan'ın yaptığı "Başarı Hikayeleri" Söyleşisinde Sampa Ar-Ge Direktörü Kimya Mühendisi Hüsnü Çep, katılımcılara okul ve iş yaşantısından deneyimleri, bir ürünü tasarlamanın farklı o ürünü yönetmenin çok farklı bir şey olduğunu, bilgiye her yerden ulaşabilineceğini, fark meydana getirmek için işin içine girilmesi gerektiğini, teorik bilgi ile işletmedeki bilgiyi harmanlayıp fark oluşturabileceklerini kaydetti.

Esetron firmasının kurucu ortağı Elektrik Elektronik Mühendisi Emre Akgül, firmasının kuruluş öyküsü hakkında bilgi verdi.

Konuşmalar ve soru-cevap bölümünden sonra etkinliğe katılanlara günün anısına plaketleri takdim edildi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close