Vali Yardımcısı Ulusoy'dan Anlamlı Tıp Bayramı Mesajı Açıklaması
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı koordinatörlüğünde, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Şifa Üniversitesi ve İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlıkları ile İzmir Tabip Odası birlikteliğinde düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri resmi programı Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı koordinatörlüğünde, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Şifa Üniversitesi ve İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlıkları ile İzmir Tabip Odası birlikteliğinde düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri resmi programı Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Programda konuşan Vali Yardımcısı Celal Ulusoy, "Hekimler ile hakimler ücret konusunda sorun yaşamamalıdır" dedi.
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı koordinatörlüğünde, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Şifa Üniversitesi ve İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlıkları ile İzmir Tabip Odası birlikteliğinde düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri resmi programı Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Programda konuşan İzmir Vali Yardımcısı Celal Ulusoy, kendini yenileyen, hızla gelişen, dünyadaki gelişmelere ayak uyduran, güçlü değerleri olan, altyapısıyla kaynaklarıyla dünyanın çok önemli noktasında olan bir Türkiye'den söz edildiğini ifade etti. Sağlıkta yaşanan sorunların zaman içinde çözüleceğine inandığını belirten Ulusoy, özellikle iki meslek grubu için ücretlendirme açısından sorun yaşanmaması gerektiğine vurgu yaptı. Ulusoy, "Hekimler ile hakimler ücret konusunda sorun yaşamamalıdır. Sağlık çalışanlarımızın çalışma ortamlarının iyileştirilmesi gerekmektedir. Sadece mekan anlamında değil; yönetici-yönetilen anlamında da karşılıklı saygı ile görev bilincini çok iyi kavrayabilmiş olmaları, çalışma ortamlarının mutluluk veren ortamlar olması çok önemlidir. Sıkıntılar yaşadığınızı biliyoruz. Özveri içinde çalışırken bazı sorunlarla karşılaşmanız sizleri de üzüyor bizi de üzüyor. Elbette ki sorunlarınız zamanla çözümlenecektir. Buna inanıyorum" dedi.
"ANLAMSIZ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ"
İzmir Tabip Odası Başkanı Op.Dr. Suat Kaptaner, Tıp Bayramı kutlamalarında sağlık çalışanlarının sorun ve taleplerini ortaya koyacak bir konuşma hazırladığını ancak son olaylardan sonra suskunluğa büründüklerini ifade etti. İzmir Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Suat Kaptaner, "Serbest hekimlik yapma çabasındaki meslektaşlarımızın üzerinde asansör kapı genişliği, merdiven basamak yüksekliği, engelli tuvaleti, deprem yönetmeliği baskılarıyla serbest hekimlik yapma faaliyetinin engellenmesi çabalarının artık son bulması gerektiğini gündeme getirmeyi düşünüyorduk. Ancak bunları söylemenin anlamsız olduğunu düşündüğümüz bir dönemde bulunuyoruz" dedi.
"SORUNLARIMIZIN FARKINDAYIZ"
İl Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz arılara benzettiği sağlık çalışanları için "İşini severek yapan bir hekimin, hemşirenin bu hayata katkısı hayattır. İnsana kendini bu denli yetkin hissettiren başka bir meslek yoktur" şeklinde konuştu. "Sorunlarımızın farkındayız" diyen Türkyılmaz, "Hemşire, ebe, anestezi teknisyeni, radyoloji teknisyeni, laborantı, hasta bakıcısı ve şu an adını sayamadığım birçok sağlık çalışanının birbirinden ayırt edilemeyeceği, birbirimize organik bağlarla bağlı bir meslek grubuyuz. Hep beraber taşıdığımız meslek onurumuzu birlik ve beraberliğimizle taçlandırmak için, böyle günler mesleğimizin etik boyutuna değinmek için de güzel bir vesile oluyor"dedi.
"HER ZAMAN İHTİYAÇ OLACAKTIR"
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan da, Sağlık Bakanlığı hastanelerinin birlikte kullanım ile tıp fakültelerinin eğitime açılmasının ülke kaynaklarını rasyonel kullanmak adına sevindirici olduğunu kaydetti. Rektör Prof.Dr.Akhan, "Fakat bunun tıp alanında yapılacak araştırma ve özellikli uygulamalar için tıp fakültelerinin araştırma merkezlerinin yerini tutması beklenemez. Her zaman için sağlık alanında spesifik ileri araştırma merkezlerine ihtiyaç olacaktır. Sağlık hizmetine yaptığı araştırmalar ve uygulamalar ile öncülük eden üniversite araştırma ve uygulama merkezleri yaşatılmalıdır. En zor koşullarda bile insanı yaşatmak ve sağlığını devam ettirebilmek için yüce mesleklerinde sağlık ve gönül bağıyla çalışan tüm tıp çalışanlarımızın, gönüllerin gizli kahramanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyorum" diye konuştu. Konuşmaların ardından törene katılan protokol, İzmir Tabip Odasının hazırladığı, meslekte 40'ıncı yılını dolduran hekimler ile Bilime Katkı sunan hekimlere plaketlerini takdim ederken; E.Ü Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından sunulan Halk Dansları Gösterisi beğeni ile karşılandı. - İZMİR