Vali Şerif Yılmaz: "Engellilere Pozitif Ayrımcılık Yapılıyor"
Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, son yapılan yasal değişikliklerle engellilere pozitif ayrımcılık yapıldığını belirtti.
Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, son yapılan yasal değişikliklerle engellilere pozitif ayrımcılık yapıldığını belirtti.
Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün, Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen 'Engelli Veri Tabanının ve Engelli Afet Eğitim Modelinin Hazırlanması' Projesinin kapanış toplantısı, Vali Şerif Yılmaz'ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.
Toplantıda bir konuşma yapan Vali Şerif Yılmaz, "Anayasa da tarif edilen Cumhuriyetimizin niteliklerinden demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin, sosyal hukuk devletinin gerektirdiği çalışmanın bir tanesini gerçekleştiriyoruz. Öncelikle yapılan bu çalışmanın hayırlı olmasını, engelli kardeşlerimizin dertlerine derman olmasını, afetlerde yardımcı olmasını temenni ediyorum. Bugün, Zafer Kalkınma Ajansı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüz gibi bir kaç kurumumuzun iş birliği neticesinde dezavantajlı grubumuzdaki insanlarımızın sorunlarını yakından ilgilendiren bir çalışmanın kapanış toplantısını gerçekleştiriyoruz.Son yıllarda yapılan değişim ve dönüşüm ile beraber engelli vatandaşlarımızın her türlü dertlerine çare olmak adına, anayasa düzeyinde yapılan çalışmalarla birlikte, bugün engelli vatandaşlarımızın, pozitif ayrımcılık yapmak suretiyle de kendi başlarına hayatlarını idare ettirecek şekilde aileleri ile beraber, devletin tüm imkanları kendilerine sunulmaya çalışılıyor.Geçtiğimiz hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir düzenleme yapıldı. Bu çalışma, Cumhurbaşkanımızın onayından sonra hayata geçirilecek olan ve içerisinde yeni iş ve istihdam imkanları sağlayan bir düzenleme olacaktır.Bu genel çerçeve dışında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilen bu çalışmada, özellikle deprem kuşağında olan ilimiz açısından, gerek engelli vatandaşlarımızın, gerekse diğer vatandaşlarımızın deprem öncesinde, deprem anında ve deprem sonrası ne yapacağımız ile ilgili bilgilendirme yapılması çok daha önemlidir.Depremden kurtulma şansımız yok ama depremde can kaybı olmadan yaşama şansımız var. Bugün gelişmiş ülkelerde 6-7 şiddetinde bir deprem olduğunda hiç bir can kaybı yaşanmıyor. Demek ki bizimde deprem öncesi önlemimizi almamız gerekiyor. Bunlar ile ilgili yasal düzenlemeler yapıldı. Uygulama noktasında da bir hayli yol katedildi. Kentsel dönüşüm ile de depreme dayanıklı konutlarda yaşama imkanına kavuşmaya başladık. Deprem öncesi, deprem sırası ve deprem sonrası oluşan kayıplarda en büyük eksikliğimiz eğitimdir. Başka ülkeler, özellikle Japonya bu konuda uzmanlaşmış bir yapıya sahiptir. Örnek çalışmalarıyla birlikte bu konu hakkında dünya üzerinde söz sahibi konumdadır. Bizlerde yapacağımız bu tarz eğitimler ile sadece engelli vatandaşlarımıza değil, 7'den 70'e tüm vatandaşlarımıza, oluşabilecek sıkıntıların bilgilerini vereceğiz. Normal şartlarda bile zorlanan insanlarımızın, afet anında nasıl davranması gerektiğini gösteren bu tarz eğitimlerin çok özel bir önemi var" ifadelerini kullandı.
Konuşmalarının ardından, kamu kurum müdürlerine kurumları adına Vali Şerif Yılmaz tarafından plaket takdim edildi.
Toplantıya İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Akçay, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Ali Artun, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Turan, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Şaban Küçükgümrah, yetkililer, eğitim alan vatandaşlarımız ve davetliler katıldı.(EFE) - KÜTAHYA