Haberler
Pentagon yetkilisinin cevapsız bıraktığı Türkiye sorusu

Pentagon'u cevapsız bırakan Türkiye sorusu

Esad'ın kaçışı sonrası Türkiye'ye uygulanan ambargo ortaya çıktı

Esad'ın Türkiye ambargoları ortaya çıktı

Somali ve Etiyopya arasındaki krizi Türkiye çözdü

Afrika'daki krizi Türkiye çözdü

Bakan Uraloğlu, 16 yaş altı için sosyal medya düzenlemesi geleceğini açıkladı

16 yaş sınırı konuşuluyordu! Sosyal medyaya yeni düzenleme geliyor

Vakıflar Haftası Kutlamaları

Vakıflar Haftası Kutlamaları
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğü Tarafından '5-11 Mayıs Vakıflar Haftası' Kutlamaları Kapsamında €œdünyada ve Türkiye'de Su Sorunları ve Küresel Isınma” Konulu Konferans Verildi.

Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından '5-11 Mayıs Vakıflar Haftası' kutlamaları kapsamında “Dünyada ve Türkiye'de Su Sorunları ve Küresel Isınma” konulu konferans verildi.

'Vakıflar Haftası' kutlamaları, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yüksel Orhan, Atatürk Kültür Merkezi'nde(AKM), "Dünyada ve Türkiye'de Su Sorunları ve Küresel Isınma” konulu konferans verdi. Konferans öncesi vakıfların tarihini anlatan sinevizyon sunumu yapıldı. Küresel ısınmada dünyanın biraz ısınması halinde su ve gıda için krizlerin çıkması ve dünya barışının tehlikeye girmesinin söz konusu olabileceğe dikkat çeken Prof Dr. Yüksel Orhan, "Küresel ısınmada sadece 2 derecelik bir artış, dünya nüfusunun neredeyse yarısının susuz kalmasına neden olabilir. Küresel ısınmanın, doğanın dengesinin geri dönülmez biçimde yüzde 40'ının yok olmasının, kitlesel göçlere ve susuzluğa yol açmasının yanı sıra büyük bir felakete de tetiklemesi bekleniyor" dedi.

ABD Uluslararası Gıda Araştırmaları Enstitüsü tarafından yayımlanan rapor ile ilgili bilgi veren Prof Dr. Orhan, insanlığın doğal su kaynaklarını bilinçsizce kullanmayı sürdüğü takdirde 2025'e kadar su sıkıntısının baş göstereceğini belirterek, daha sonra tarım ürünlerinin ve sağlık alanında da ciddi sorunların olabileceğine dikkat çekti. Yeryüzünde yüzde 2.5 olan kullanılabilir taze su oranı her geçen gün artan kirlilikte tehlikeye davetiye çıkardığını söyleyen Prof. Dr. Orhan, "Dünyada günde ortalama 2 milyon ton atık nehirlere, göllere ve derelere karışıyor. Bir litrelik atık suyun 8 litre temiz suyu kirlettiği göz önüne alındığı takdirde 2050 yılında kirliliğin 15 bin metreküplük temiz suyun kaybedilmesine neden olması bekleniyor" diye konuştu.

Türkiye genelinde vakıf sayısının 41 bin 550'e ulaştığını dile getiren Samsun Vakıflar Bölge Müdürü Muhsin Öztürk, "Vakıflar Genel Müdürlüğü son zamanlarda büyük ölçüde açılım, atılım ve yatırımlar yapmıştır. 2000 yılı öncesi Türkiye genelinde 50 civarında vakıf eski eserleri esaslı biçimde onarılmıştır. 2003 yılından itibaren ise 2 bin 600 civarında vakıf onarılmıştır" şeklinde konuştu.

AKM'de gerçekleştirilen konferansa Vali Yardımcısı Ramazan Aksoy, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, DSİ 7. Bölge Müdürü Recep Özbal, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Bilal Yılmaz, Vakıfbank Bölge Müdürü Salim Hizmetli ve çok sayıda öğrenci katıldı. Plaket töreninin ardından konferans sona erdi.

(OE-SA) 05.05.2008 15:51 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title