Vakıflar Dergisinde Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi'nin Tarih Yolculuğu
Türkiye’nin en önemli ve ciddi akademik hakemli dergilerinden birisi olan ve her sayısı titizlikle hazırlanan Vakıflar Dergisi’nin son sayısında Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi geniş yer buldu.
Türkiye'nin en önemli ve ciddi akademik hakemli dergilerinden birisi olan ve her sayısı titizlikle hazırlanan Vakıflar Dergisi'nin son sayısında Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi geniş yer buldu.
Kastamonu'nun en çok ziyaret edilen mekanı olan Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi, Kastamonu Üniversitesi Fen - Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü akademisyenleri tarafından ele alındı. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Eğilmez ve Yrd. Doç. Dr Fahri Maden tarafından kaleme alınan "XIX. Yüzyılda Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi" başlıklı makalede külliyenin tarihi macerası gözler önüne serilirken; dergide 18 sayfa yer bulan makalede külliye ile ilgili önemli bilgi ve belgelere de yer verildi.
Makaleye imza atan Fahri Maden ve Mustafa Eğilmez; yine birlikte çalıştıkları "Vahid Paşa'nın Hayatı, Sakız Vak'ası" adlı kitap çalışması ile de alanında ilgili okurların ve araştırmacıların dikkatini çekmişlerdi.
Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi'nin özellikle IX. Yüzyıldaki tarihi gelişimi hususunda Kastamonu kültür ve ilim dünyası için önemli bir kaynak teşkil edecek olan makale, Vakıflar Dergisi'nin 42. Sayısında yer alıyor. Kastamonu tarihi ve kültürüne, Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi ve ilin manevi zenginliğine ilgi duyanlar için mutlaka okunması gereken makalede Şerife Hanım'ın Şeyh Şaban Veli Tekkesi'ne vakfettiği 15 bin kuruş ile ilgili orijinal vakfiye belgesi ve transkripsiyonu da paylaşıldı. - KASTAMONU