Vakıflar Bölge Müdürü Veral, Başkan Ürgüp'ü Ziyaret Etti
Vakıflar Sivas Bölge Müdürü Ali Veral, Vakıflar Haftası dolayısıyla Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ü makamında ziyaret etti.
Vakıflar Sivas Bölge Müdürü Ali Veral, Vakıflar Haftası dolayısıyla Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ü makamında ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Vakıflar Sivas Bölge Müdürü Ali Veral,"Her yıl Mayıs ayının ilk haftası vakıf haftası olarak kutlanıyor. Bu yılda 6-13 Mayıs tarihleri arasında vakıf haftasını kutlayacağız. Bu vesileyle Sivas'ımızda Valimiz ve siz Değerli Belediye Başkanımızı ziyaret ediyoruz. Vakıf eserlerine verdiğiniz desteği ve esirgemediğiniz ilginizi yakinen biliyoruz. Bunu yaşayarak görüyoruz. Allah razı olsun takdir ediyoruz ve gayretlerinizden dolayı da müteşekkiriz. Sivas vakıf yönünden özellikle Selçuklu eserleri yönünden oldukça zengin bir ilimiz.
Bu ilde bu görevi yapmak bir ayrıcalıktır diye düşünüyorum. Bu kadar geniş bu kadar bol tarihi eserlerin bu bölgede olması buraya manevi bir hava katıyor. Buradaki vakıf eserlerini bizlere armağan eden vakıfların miraslarına sahip çıkmamız gerekiyor" dedi.
Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Öncelikle Vakıflar Bölge Müdürümüzün şahsında Vakıflar Teşkilatında çalışan bütün arkadaşlarımızın Vakıflar Haftasını kutluyorum. Sayın bölge müdürümüz çok güzel şekilde ifade ettiler, vakıf nedir, vakıf insan nedir? Vakfiyelerin ne şekilde yürütülmesi gerekir, nasıl değerlendirilmesi gerekir bu konuyu ben de çok önemsiyorum. Bu İşin bir iyi tarafı var bir de şanssız tarafımı var. İyi tarafı şu ki özellikle Selçuklular devrinden bu tarafa büyük yapıtlar büyük eserler kalmış durumda. Daha sonraki süreçte mesela bir Şahna Kümbeti artık yok, yaklaşık 100 yıl önce yok olmuş. Bir Muralibaba Tekkesi artık yok. 30 -40 yıllık bir mazisi var, onun eski fotoğraflarını rölevelerini gördüğümüzde şaşırıyoruz. İyilik yapma adına bir takım insanlarımız vakıf eserini ortadan kaldırıp bunun yerine kuran kursu yapacağız, cami yapacağız düşüncesi ile beton bir yapı koyuyorlar. Paşa Camii'nde aynı şeyi yaşadık. Çocukluğumuzda teravih namazı Paşa Camii'nde bizim Müslümanlarımız, bizim insanlarımız burayı illegal bir metotla yakarak bu beton yapıyı oluşturdular. Sivas'ta bunların korunması gerekiyordu. Bu konuda sayın bölge müdürümüzün de hassasiyeti. Kendi yapabileceklerini kendileri teşkilat olarak yapıyorlar. Ayrıca bu konuda şahıs malları olanlar var, mesela Kolağası Konağı böyle bir eserdi, yüzde 40'ı özel idareye bağışlanmıştı. Sebahat abla isimli bir ablamız vesilesi ile evlatlarından birisinden geri kalanı da kamulaştırma yöntemi ile parasını ödeyerek satın aldık. Bir konsensüs, bir anlaşma içerisinde Kolağası Konağını da kurtarmış olduk" dedi. - SİVAS