Haberler
Rusya bir kez daha ABD füzeleriyle vuruldu, Savunma Bakanlığı 'Yanıt verilecek' dedi

ABD füzeleriyle bir kez daha vurulan Rusya'dan dünyayı korkutan açıklama

Narin cinayetinde yeni görüntü! Cansız bedenini saklamak 38 dakika sürmüş

Narin cinayetinde yeni görüntü! Cansız bedenini saklamak 38 dakika sürmüş

Sıla bebek davasında iddianame hazır! İşte cani anne için istenen ceza

Sıla bebek davasında iddianame hazır! İşte anne için istenen ceza

Mehmet Ali Erbil ve Serdar Ortaç'ı örnek gösterip 'Karabiber gibi yanarsın' dediler

Mehmet Ali Erbil ve Serdar Ortaç'ı örnek gösterip "Karabiber gibi yanarsın" dediler

Uyum ve Davranış" Konferansı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanından Öğr. Gör. Şehnaz Yılmaz tarafından “Uyum ve Davranış” ve Öğr. Gör. Pınar Gün tarafından da “Çocukla İletişim” konulu konferanslar GAÜN Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Toplantı Salonunda düzenlendi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanından Öğr. Gör. Şehnaz Yılmaz tarafından "Uyum ve Davranış" ve Öğr. Gör. Pınar Gün tarafından da "Çocukla İletişim" konulu konferanslar GAÜN Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Toplantı Salonunda düzenlendi.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Pınar Gün, çocuklara doğru ve etkili mesajlar verebilmek için nasıl iletişim kurulacağını bilmek ve bazı kurallara dikkat etmek gerektiğini söyledi.

Çocukla sağlıklı iletişim kurabilmek için; çocuğu kabul etmek, kendini çocuğun yerine koyarak düşünmek ve dürüst olmak gibi kurullara uyulması gerektiğini ifade eden Öğr. Gör. Gün, bedensel dinleme ve bedensel dikkatin çocukla iletişim kurmada çok önemli bir faktör olduğunu vurguladı. Öğr. Gör. Gün, "Çocuklarımızla, kızmadan, aşağılamadan, yargılamadan, sorgulamadan sevgiyle iletişim kurmamız gerekmektedir. Onlara önemli ve değerli olduklarını hissettirmek çok önemlidir. Ayrıca yapabilecekleri küçük sorumluluklar vererek, onları cesaretlendirmeli ve başarılarını takdir etmeliyiz" dedi.

Çocukların, yaşları ilerledikçe toplum kurallarını öğrenmeye başladığını belirten Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Şehnaz Yılmaz, "Çocukların yapmak istediği davranışlarla, toplumun kendisinden yapmasını beklediği davranışlar farklı olabilir. Çocuklar bu iki durum arasında denge kurmaya çalışırlar. Bu dengeyi kurmada başarılı olmuşlarsa, topluma uyum sağlamış olurlar. Ancak çocuklar, bu dengeyi kolaylıkla kuramazlar ve zaman zaman başarısız olurlar" diyerek, bu uyumsuzlukların çocuğun gelişim evreleri dikkate alındığında doğal karşılanması gerektiğini söyledi.

Çocuklarda karşılaşılan başlıca uyum ve davranış bozuklukları hakkında bilgi veren Öğr. Gör. Yılmaz, "Alt ıslatma ve kaka kaçırma, parmak emme ve tırnak yeme, inatçılık, saldırganlık, yemek yeme sorunları, yalan söyleme, çalma ve içe kapanıklık çocuklarda karşılaşılan başlıca uyum ve davranış bozukluklarıdır" diyerek, okulöncesi dönemde görülmeyen yalan söyleme ve çalma problemlerinin aileleri tedirgin ettiğini belirtti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title