Uygur, Kadınların Siyasetteki Yüzü Olmayı Anlattı
Yunusemre Belediyesi Başkan Yardımcısı Şule Uygur, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen ‘Yönetimde Kadınlar Daha Çok Temsil Edilmeli. Çünkü...’ konulu panele panelist olarak katıldı.
Yunusemre Belediyesi Başkan Yardımcısı Şule Uygur, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen 'Yönetimde Kadınlar Daha Çok Temsil Edilmeli. Çünkü…' konulu panele panelist olarak katıldı. Siyaset ve yöneticilikteki deneyimlerini aktaran Uygur, belediye olarak her zaman kadınların yanında yer aldıklarını gerçekleştirdikleri projelerle ortaya koyduklarını ifade etti.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde 'Yönetimde Kadınlar Daha Çok Temsil Edilmeli. Çünkü…' konulu panel gerçekleştirildi. Panel Yöneticiliğini MCBÜ Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Asena Altın Gülova yaparken, panelist olarak, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof Dr. Hatice Erdemir, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, TOBB Manisa İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Nilgün Aksoy katıldı.
Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, siyasette kadın olmanın zorluklarına ve kadınların siyasette mutlaka olması gerektiğinin önemine vurgu yaptığı konuşmasında, "Hayatın her anında varlıklarını hissettiren, doğumdan ölüme varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakar kadınlarımızı saygıyla selamlıyorum. Kadınlarımız, iş hayatında ve hayatın her alanında varlıklarını saygın bir şekilde temsil etme başarısını göstermenin haklı gururunu ve mutluluğunu yaşamaktadırlar. Biz kadınların hayatın her alanında varlığını başarılı bir şekilde hissettirmeleri ve siyasette de aynı başarıyı göstermeleri, aynı zamanda kaliteyi arttırırken, siyasetin tabana yayılmasında da başrol oynamaktadır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu da kadınlarımızın siyasette daha fazla temsil edilmesine özel önem veriyor ve kadınlarımıza görev verilmesi için teşvik ediyor. Siyasi çalışmalarda bulunan kadınlarımız, gerçekten takdir edilmeyi ve saygı duyulmayı hak ediyor. Çünkü onlar, hem eşiyle, hem çocuklarıyla ve ailesiyle ilgileniyor, hem de sahada çalışarak toplumumuzun bilinçlendirilmesi için gece gündüz gayret sarfediyor." dedi.
SİYASETİN NESNESİ DEĞİL ÖZNESİ OLDUK
Özellikle 2002 yılından bu yana kadınların artık siyasetin nesnesi değil öznesi durumuna geldiğine dikkat çeken Uygur, "Kadınlarımız ister genel, ister yerel anlamda mecliste hak ettikleri noktada önemli bir konuma gelmeye başlamışlardır. Kadınlarımız, bu alanda da çalışmalarını başarılarla taçlandırmışlar ve kadınların yönetimde daha çok temsil edilmesinin önemini ortaya koymuşlardır. Siyasette; yönetimde yer aldığım süreçlerde, etkili ekip çalışmasına ve grup aidiyetine önem vererek, 17 ilçede kadınlarımıza yönelik 'Liderlik, Motivasyon, Aidiyet' eğitimlerini organize ettim. Siyasetin içinde yer alan bir kadın olarak ben de yola çıkarken tereddütler yaşadım. Bir anne, bir eş, işkadını olarak yeterince sorumluluğum vardı. Buna bir de siyaseti ekledim. Elbette sıkıntılar yaşadığım, 'yeter artık' dediğim zamanlar oldu. Ama bu beni durdurmadı. Sorumluluğumuz, yükümüz fazla ama siyasette kadının olması şart! Bizi en iyi biz anlar, biz anlatırız. Evet, anne olalım, eş olalım, çalışalım ama mutlaka yönetimlerde de yer alalım. Halen yürütmekte olduğum Yunusemre Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevimde de, kadınlarımıza yönelik çalışmalarda en aktif görevlerde yer aldım. Yunusemre İlçesindeki tüm mahallelerde kadınların kişisel yeteneklerini geliştirebileceği, eğitim alabileceği, güzel zaman geçirerek sosyalleşebileceği 'Hanımlar Lokalleri' projesini hayata geçirdik. Kadınlarımızı, lokallerimiz sayesinde daha aktif hale getirmeyi ve sosyal faaliyetlere katılımlarını arttırmayı hedefliyoruz. Sosyal faaliyetlere özellikle kadınları dahil ederek, kadınlarda bulunan organizasyon yeteneğini ve sorumluluk duygusunu iş, siyaset ve sosyal hayatta avantaja çevirmeliyiz. Özellikle anneliğin doğasında var olan sabır, hoşgörü ve empati yeteneğini sosyal organizasyonlarla buluşturup büyük projelerin çıkmasına hep birlikte vesile olmalıyız. Bu sayede kadınlarımızın; iş dünyasında, siyaset arenasında, sosyal yaşamda ve karar mekanizmalarındaki etkinliğini artırmak amaçlanmalıdır. Dünyanın neresinde olursa olsun, hangi sosyal statüde yaşarsa yaşasın tüm kadınlar yüreklerinde taşıdıkları merhamet, iyilik, güzellik, sabır, adalet ve eşitlik gibi erdemlerle dünyaya ışık tutmaktadır. Kuşakların yetişmesinde büyük rol üstlenen kadınlarımızı, üstün bilgi seviyesi ve kültürel değerlerine bağlı, ahlaklı bireyleri yetiştirmek için gösterdikleri özveriden dolayı kutluyorum. Eşi ve çocukları ile omuz omuza Kurtuluş Savaşı'nda bağımsızlık için mücadele vererek şehit olan kahraman kadınlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, bu vatan için şehit olan evlatların annelerinin önünde saygı ile eğiliyor, sabırlar diliyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü en içten duygularla kutluyorum." diye konuştu.
Panelde; Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hatice Erdemir, tarihte kadın yöneticilerle ilgili bilgi aktarırken, TOBB Manisa İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Nilgün Aksoy, girişimci kadın olmanın ayrıcalıklarını anlattı. Panelistlere panel sonunda MCBÜ tarafından Teşekkür Belgesi ve çiçek takdim edildi. - MANİSA