Haberler

Uşaklı Harun Kılıç'ın Kanaryaları Dünya İkincisi Oldu

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak'ta kafeterya işletmeciliği yapan Harun Kılıç, küçük yaşlardan beri kanarya kuşlarına karşı olan ilgisini hobiye dönüştürerek evinde parisien cinsi kanarya besliyor.

Uşak'ta kafeterya işletmeciliği yapan Harun Kılıç, küçük yaşlardan beri kanarya kuşlarına karşı olan ilgisini hobiye dönüştürerek evinde parisien cinsi kanarya besliyor. Bugüne kadar bir çok kanarya güzellik yarışmasına da katılan Kılıç, son katıldığı Belçika'daki "Dünya Kanarya Güzellik Yarışmasında" parisien kategorisinde dünya ikincisi oldu.

Uşak'ta kafeterya işletmeciliği yapan ve kanarya kuşuna küçük yaşlardan itibaren ilgi duyan Harun Kılıç, bu ilgisini bir hobiye dönüştürerek evinin teras katında çoğunluğu "Parisien" cinsi olmak üzere onlarca kanarya kuşu besliyor. Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu'nun tüm organizasyonlarına katıldığını ve Uşak'ta da dernek kurduklarını belirten Harun Kılıç, "Kanarya sevgisi insanı hem dinlendiriyor hem de kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıyor" dedi.

Kanarya sevgisinin ve bu kapsamda düzenlenen etkinlikler ile yarışmaların dünya ciddi bri sektör olduğunu da belirten Harun Kılıç, Geçtiğimiz günlerde Belçika'da yapılan dünya birinciliği yarışmasına takım halinde gönderdiği 4 adet Parisien cinsi kanaryanın dünya ikinciliğini elde ettiğini söyledi. Parisien cinsi kanarya yetiştirmenin çok zor olduğunu da ifade eden Harun Kılıç, federasyona bağlı kurdukları Uşak'taki derneğin amacının özellikle gençlere kanarya sevgisi aşılamak olduğunu bildirdi.

Kanarya sevgisini yaklaşık 10 yıl önce hobiye dönüştürmeye karar verdiğini ve evinin terasındaki bir odayı kuşlar için ayırdığını anlatan Harun Kılıç, " İlk olarak bri kaç tane kanarya kuşu alıp beslemeye başladım. Daha sonra hobimi biraz geliştirip kafes sayısını arttırdım. Şuanda burada 30'un üzerinde kafesim ve yüze yakın kanarya kuşum var. Bunların bakımı hem çok zor hem de çok maliyetli. Özellikle ben Parisien cinsi kanaryaya ilgi duyuyorum. Türkiye'de ve dünyada bu türün yetiştirilmesi çok kolay değil. Bu nedenle Belçika'da 24 bin adet kanaryanın yarıştığı dünya yarışmasında benim parisien kategorisinde dünya ikincisi olmasını önemsiyorum. Yarışma sonunda yapılan ödül töreninde ülkemizin bayrağını orada dalgalandırdık. Federasyonumuz adına benim dışımda değişik kategorilerde ülkemizin çeşitli bölgelerinden yarışmaya katılan arkadaşlarımız da dereceler elde etti. Bu çok büyük ve önemli bir sosyal algı. Çünkü bu işe merak duyan insanlar kültürlü ve gelir düzeyi yüksek insanlar. Ülkemizde de bu tür etkinlikler ve yarışmalar yapılıyor. Uluslar arası bu tür organizasyonlara en az 20 bin kişi geliyor" dedi.

GENÇLERE KANARYA SEBGİSİ AŞILAYACAĞIZ

Kanarya ve Kafes kuşları yetiştiricilerinin bir arkadaşlık köprüsü oluşturduğunu ve Türkiye'nin her şehrinde dernek kurarak örgütlendiklerini de belirten Harun Kılıç, "Biz ilimizde de bu tür etkinlikler yapmak istiyoruz. Yerel yöneticilerden destek alabilirsek binlerce insanı

ilimizde misafir edebiliriz. Hem esnafımız kazanır hem de ilimizin tanıtımına katkı sunarız. Ancak bizim asıl hedefimiz insanlara ve gençlere kanarya sevgisi aşılamak. Gençlerimizi kanarya sevgisi aşılayabilirsek kötü alışkanlıklardan koruyabiliriz. Genler enerjilerini kötü ortamlarda kötü arkadaşlarla değil kanarya besleyerek geçirirler" dedi.

CİDDİ BİR SEKTÖR

Kanarya ve kafes kuşları beslemenin aynı zamanda çok ciddi bir sektör olduğunu anlatan Harun Kılıç, "Bir kanarya yada kafes kuşu ilgi duymayan bir insan için 10 TL dahi etmeyebilir. Ancak bu işe ilgi duyanlar bir kuşa binlerce dolar para harcayabiliyor. Yetiştirdiğiniz özel bir kuş dünyanın her tarafından alıcı bulabiliyor. Benim parisien cinsi kanaryalarımı görmek için İran ve Irak başta olmak üzere bir çok ülkeden gelenler oldu.

Satın almak istediler ancak ticaretini yapmadığım için reddettim. Bu kuşların beslenmesinde kullanılan yemler ve verilen ilaçları da düşünürseniz ciddi bir sektör karşınıza çıkıyor. Biz kanarya sevgisini sadece hobi olarak gördüğümüz için bu tür alım satımlarla uğraşmıyoruz. Bu bir kültürel ve sosyal algı olduğu için bu yönü daha ağır basıyor. Ancak ekonomik yönü de göz ardı edilemez. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
Dışişleri Bakanı Fidan: Nükleer savaş riski var, bu bir şaka değil

Dışişleri Bakanı Fidan: Nükleer savaş riski var, bu bir şaka değil

Yenidoğan Çetesi lideri Fırat Sarı sanık kürsüsünde! İşte ilk sözleri

Bebek katili çetenin lideri hesap veriyor! İşte ilk sözleri

Birinin 3, diğerinin 4 çocuğu vardı! Yasak aşk, kiralık dairede korkunç sonla bitti

Yasak aşk, kiralık dairede korkunç sonla bitti

İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı

Anlık İstanbul

title