Haberler

Uşak Üniversitesi'nde Pilot Üniversite Çalışmaları Sürüyor

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak Üniversitesi’nde Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi Bilgilendirme Toplantısı gerçekleşti.

Uşak Üniversitesi'nde Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi Bilgilendirme Toplantısı gerçekleşti.

Mustafa Kemal Paşa Amfisi'nde Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nafiz Kaya ile Prof. Dr. Cengiz Soykan, Mühendislik Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve ilgili Meslek Yüksekokulları öğretim elemanlarının katılımıyla gerçekleşen toplantıda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Soykan Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi ile ilgili bilgi vererek Uşak Üniversitesi'nin Tekstil, Deri ve Seramik alanında pilot üniversite olması sürecini anlattı.

Rektör Sait Çelik son yıllarda yükseköğretimin özellikle YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ile beraber yapısal bir değişim içinde olduğunu ve bu yöndeki çalışmaların ivme kazandığını söyledi. YÖK'ün kaliteyi yükseltme adımlarından birinin de "Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması" projesi olduğunu ve 5 pilot üniversiteden biri olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirten Rektör Çelik "Üniversitelerimizin bütüncül yapılarını bozmadan deri, tekstil ve seramik alanlarında uzmanlaşacağız, derinleşeceğiz. Dünyada bunun örnekleri var. Uşak Üniversitesi olarak uzun süreden beri beşeri ve fiziki alt yapımızı bölgesel kalkınma odaklı olarak hazırladık. Haziran 2015'de YÖK Başkanımız Prof. Dr. Yekta Saraç'ın böyle özgün bir proje üzerinde çalışmaya başladığını öğrenince biz de hazırlıklarımızı yoğunlaştırdık. Sonuçta Cumhurbaşkanımızın beyanı ile deri, tekstil ve seramik alanında pilot üniversite seçildik. YÖK Başkanımız, Kalkınma Bakanımız, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Projesine özel bir önem veriyor."dedi.

Uşak Üniversitesi'nin tekstil, deri ve seramik alanlarında özel teşvik almayı hak ettiğinin altını çizen Rektör Çelik Uşak Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nin Devlet Üniversiteleri sıralamasında 16. olduğunun altını çizerek konuşmasında şunları belirtti: "Mühendislik Fakültemizde Tekstil Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Maden Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve NanoTeknoloji Mühendisliği bölümlerimiz var. Tekstil ve deri malzemeleriyle, seramik malzemeleriyle, yeni ürünler geliştirecek potansiyele sahibiz. Halı ve deri ile ilgili araştırma-uygulama merkezlerine sahibiz. Güzel Sanatlar Fakültemiz de alanında deneyimli hocalarıyla, seramik, moda tasarım, geleneksel el sanatları ve resim bölümleriyle nitelikli öğrenciler yetiştiriyor. Geleneksel ve modern değerlerin birleştirilmesiyle hem Türkiye'de hem de uluslararası alanda öne çıkabiliriz. Elimizdeki potansiyeli verilen bu teşviklerle doğru kullanarak hep beraber bu projenin bir ucundan tutarak büyük bir sinerji oluşturabiliriz. Nitelikli bilgi üretmek, nitelikli insan kaynağı yetiştirmek bizim işimiz. Tekstil, deri ve seramik alanlarında Üniversitemizin tüm birimleriyle bir sinerji yaratacağız. Yeni ürünler geliştirecek potansiyele hem üniversite olarak hem de Uşak olarak sahibiz. Uşak tekstil, deri ve seramik malzemesi üretiminde ön sıralarda. Tekstil, dericilik ve seramik alanında pilot üniversite olan Uşak Üniversitesi hem Türkiye'ye hem de dünyaya örnek olacaktır."

Rektör Çelik, YÖK'ün bu ay sonuna kadar proje formatlarını göndereceğini sözlerine ekleyerek bu formata göre tekstil, deri ve seramik alanlarında projeler üretileceğini, projelerin YÖK'e sunulacağını ve Kalkınma Bakanlığının kaynak sağlayacağını ifade etti.

Toplantı öğretim elemanlarının konuyla ilgili görüş ve önerilerinin dinlenmesi ve soruların yanıtlanması ile son buldu. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close