Haberler
Bahçeli'nin çağrısına DEM Parti'den jet yanıt: İmralı'ya gitmek için başvuru yapacağız

Bahçeli'nin "İmralı ile yüz yüze temas olmalı" çağrısına DEM Parti'den jet yanıt

Ankara'da görüşme hareketliliği! Bahçeli ve Ahmet Türk'ten art arda açıklamalar

Bahçeli "Ağaların kapısı açık olur" dedi, Ahmet Türk'ten yanıt gecikmedi

Yenidoğan Çetesi davasında kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Sanık hemşireden kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenler için talimat

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenler için talimat

Uşak'tan Tüm Türkiye'ye Çağrı

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

OBAF Olta Balıkçılığı Federasyonu, yaz aylarında sıkça rastlanan boğulma vakalarını ve anız yangınlarını önlemek için eğitim çalışması başlattı.

Uşak Kent Konseyi, Uşak Jandarma Komutanlığı ve (OBAF) Olta Balıkçılığı Federasyonu, yaz aylarında sıkça rastlanan boğulma vakalarını ve anız yangınlarını önlemek için geçen yıllarda olduğu gibi köylerde eğitim çalışması başlattı.

Uşak Kent Konseyi, merkezi Uşak'ta bulunan (OBAF) Olta Balıkçılığı Federasyonu ve Uşak Jandarma Komutanlığı yaz aylarında sıkça rastlanan boğulma vakalarını ve anız yangınlarını önlemek için köylerde eğitim çalışması başlattı. Uşak merkeze bağlı Göğem köyünde başlatılan çalışmada ilk sözü alan Uşak Kent Konseyi Başkanı Dr. Zafer Aydın, özellikle boğulma vakalarına değinerek önemli bilgiler verdi. Aydın, boğulmanın televizyonlarda ve filmlerde olduğu gibi bağırarak ve yardım isteyerek olmadığını, 15- 20 saniye gibi bir sürede ve feci şekilde meydana geldiğini vurguladı. Bu konuda ebeveynlere önemli görev düştüğünü belirten Aydın, tatlı sulara ve benzeri göletlere her ne sebep olursa olsun çocukların girmemesi yönünde uyarılması ve kötü sonuçların yaşanabileceğini gerçeğinin aktarılması gerektiğini belirtti. Aydın konuşmasını şöyle sürdürdü; "Jandarma ekipleriyle birlikte köylere gidip, köylerde halkımızı boğulma vakalarına karşı ve anız yakılmaması konusunda uyarıyoruz. Boğulma olayında neler yapılması gerektiğini, ilk yardımın önemini, anlatıyoruz. Bu kapsamda yakınında göl ve gölet bulunan 80 köye gideceğiz. Eğitim çalışmalarımız kapsamında bir vatandaşımızın hayatını kurtarabilirsek ne mutlu bize" ifadelerini kullandı.

Olta Balıkçılığı Federasyonu Başkanı İsmail Atalay, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, öncelikle iç sularda meydana gelen boğulma vakalarını önlemek ve anız yangınlarının verdiği zararları anlatmak için eğitim çalışmaları düzenlediklerini belirtti. Uşak Kent Konseyi, Uşak İl Jandarma Komutanlığı ve OBAF işbirliğiyle konuya dikkat çekmek amacıyla yola çıktıklarını belirten Atalay, bu süreçle ilgili binlerce afiş bastırdıklarını da sözlerine ekledi. Boğulma olaylarının yaşanmaması için halkın bilgilendirilmesi gerektiğini vurgulayan Atalay, "Özellikle iç sularda nehir, akarsu, göl ve göletlerde kesinlikle suya girilmemesi gerekir" dedi.

Atalay, boğulma olaylarına paralel olarak yazın sıkça yaşanan anız yangınlarının önlenmesine de dikkat çekti. Atalay, Her yaşanan anız yangınında topraktaki organik maddelerinde yok edildiği, toprağın veriminin düştüğünü belirterek, yeni ürün ekildiğinde daha çok gübre kullanım ihtiyacının ortaya çıktığını söyledi. Anız yangınında canlıların da yok olmasıyla, toprağın eski halini almasının yıllarca zaman alabileceğini vurguladı. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title