Urlalı Kadınlar Harika İşler Yapıyor
Urla'da öğretmenlik yapan Müzehher Büyükarda'nın önderliğinde açılan Dönüşüm Atölyesi'nde kadınlar harika iuşler yapıyor.
Urla'da öğretmenlik yapan Müzehher Büyükarda'nın önderliğinde açılan Dönüşüm Atölyesi'nde kadınlar harika iuşler yapıyor. Urlalı kadınlar bir yandan atıkları değerlendirip doğanın kirlenmesini önlerken diğer yandan aile bütçelerine de katkı sağlıyor.
Urla'da 2 ay önce Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu'nun desteği ile faaliyete geçen Dönüşüm Atölyesi meyvelerini vermeye başladı. Akla gelebilecek her türlü atık malzemeyi değerlendirerek yeni ürünler ortaya çıkaran kadınlar renk renk nikah şekerlerinden çeşit çeşit buzdolabı süslerine, reçel kaplarından kalem başlıklarına kadar geniş ürün yelpazesiyle yaratıcılıklarını ortaya koyuyorlar.
Özel günler için kişiye özel ürünler de tasarlayan Dönüşüm Atölyesi emekçileri Havva Kaya, Semra Cengiz Genç, Mine Daşdemir ve Filiz Kırmızıçiçek kendilerine her türlü desteği ve yardımı veren, her daim yanlarında olan Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu'na teşekkür ederek atıkları yeniden hayata katarken kendi yaşamlarına da anlamlı bir pencere açtıklarını ifade ediyorlar. İşin çok başında olduklarını ancak özveri ve sevgiyle çalıştıkları atölyeyi Urlalıların da desteği ile çok iyi yerlere getireceklerini inanıyorlar.
Dönüşüm Atölyesi'nin fikrinin sahibi ve hayata geçmesi için ön ayak olan öğretmen Müzehher Büyükarda, "Dönüşüm muhteşem olacak. İmza gazete, pet şişe, koli" ve "Elimin emeği çocuğumun eğitimine" sloganlarıyla yola çıktıklarını ifade ederek "Bir eğitimci olarak öğrencilerimi hayata hazırlarken annelerinin de hayatın içinde olmaları bizlerin görevi. Kadınlarımızın sosyal hayatın içine girmesi ve aile ekonomilerine katkı sağlaması için neler yapabiliriz diye düşünürken çevreye karşı da sorumluluklarımızı düşünerek Dönüşüm Atölyesi fikri ortaya çıktı ve Belediye Başkanımız sayın Selçuk Karaosmanoğlu'nun büyük desteği ile buralara geldik. 5 kişiyle çıktığımız yolda bugün 15 kişi olduk" dedi. Büyükarda atölyede Urla'ya özgü ürünler ortaya çıkarmak istediklerini belirterek özellikle tutkal, boncuk, süsleme malzemeleri gibi bağışlara açık olduklarını söyledi. İnsana ve doğaya zararlı Çin malı ürünlerin her yerde satıldığı günümüzde sağlıklı, organik ve her biri el emeği olan ürünlerin kadınların ekonomik hayatın içinde yer alması için de çok önemli olduğunu vurguladı. - İZMİR