Haberler

Üniversiteden "Güzellik" Birimi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı, deri sağlığı ve bakımında tıbbi ve kozmetik maksatlı güncel metotların uygulandığı yeni bir birimi hizmete açtı.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı, deri sağlığı ve bakımında tıbbi ve kozmetik maksatlı güncel metotların uygulandığı yeni bir birimi hizmete açtı.

Uludağ Üniversitesi'nin Kükürtlü'deki sosyal tesislerinde (Vamtes) hizmet verecek olan "Dermato-Kozmetoloji Birimi"nin açılışına Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Güllülü, Başhekim Prof. Dr. Tahsin Yakut, Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı öğretim üyeleri, çalışanları ve diğer davetliler katıldı. Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Emel Bülbül Başkan, Dermatoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri ve Bursalı dermatologlar tarafından 1997 yılında kurulan Dermato-Kozmetoloji Derneği ile başlayan ve ulusal alanda düzenlenen kurslarla pekişen bu sürecin son basamağında dernek ve üniversite iş birliği ile bu

birimin açılmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Prof. Dr. Emel Bülbül Başkan, böyle tarihi ve güzel bir binayı kendilerine tahsis ederek öğretim üyelerinin dermato-kozmetoloji alanındaki bilgi ve tecrübelerini Bursa halkına sunma imkanı verdiği için üniversiteye teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek de, bu birimde güzellik ve estetikle ilgili her türlü hizmetin verileceğini, yaşlanma izlerinin giderileceğini belirtti.

Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Dermato-Kozmetoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Şükran Tunalı ise, kozmetoloji uygulamalarını Türkiye'de ilk kez kurslarla dermatoloji camiasına öğretmek için kongreler yaptıklarını ifade ederek, "Türkiye'ye örnek olan bu uygulamalardan dolayı büyük onur duyuyor ve bayrağı gençlere emanet ediyorum" dedi.

Dermato-kozmetoloji Derneği Kurucu Başkanı emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Zeki Palalı da, böyle bir birimi 20 yıl önce kurmak için teşebbüste bulunduklarını, ancak o zaman kabul edilmediğini kaydederek, "Aradan yıllar geçtikten sonra bu birimin açıldığını görmekten mutluyum" diye konuştu.

NELER YAPILACAK

Dermato-kozmetoloji biriminde akne ve yanık izi, leke tedavisi, kılcal damar tedavisi, deri sıkılaştırma ve deri gençleştirme, kırışıklık giderme ve aşırı terleme tedavileri uygulanacak. Son teknolojiyle güncel bilgiler doğrultusunda botulinum toksin ve dolgu uygulamaları, peeling, mezoterapi, PRP, roller ve radyofrekans ve farklı cihazlarla lazer uygulamaları bizzat öğretim üyeleri tarafından yapılacak. Üç öğretim üyesi, söz konusu uygulamaların güvenle yapılabilmesi için yurtdışında eğitim görerek sertifika aldı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close