Üniversite Çiftliği"Nin Organik Ürünleri
Sütten yoğurda, baldan narenciyeye farklı gıdaların üretildiği ÇÜ Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği, fabrika gibi faaliyet gösteriyor Günlük 4 ton süt ve 3 bin 500 yumurta üretilen çiftlikteki ürünler, üniversite bünyesinde bin 300 yatak kapasiteli hastanede tedavi gören hastalar ile öğrencilere ve personelin tüketimine sunulurken, yerleşkedeki 4 mağazada vatandaşlara satılıyor.
VOLKAN KAŞİK - Sütten yoğurda, baldan narenciyeye farklı gıdaların üretildiği Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği, doğal ürünleriyle adından söz ettiriyor.
Çiftlik müdürü Yrd. Doç. Dr. Kemal Yalçın Gülüt, AA muhabirine, çiftliğin eğitime, öğretime destek vermek, mevcut olanaklarla tarımsal üretim yapmak, elde edilen ürünleri değerlendirmek ve pazarlamak amacı ile kurulduğunu söyledi.
Yaklaşık 7 bin dekarda faaliyet gösterdiklerini aktaran Gülüt, hayvansal ve tarımsal üretim yaptıklarını ifade etti.
Gülüt, çiftlikte 500 büyükbaş, 800 küçükbaş hayvan bulunduğunu, süt ve süt ürünlerinin yanında narenciye, bal ve zeytinyağı da ürettiklerini belirterek, şunları kaydetti:
"Çiftlikten elde edilen ürünleri üniversitemiz bünyesinde başta hastanemiz, yemekhane ve kafeteryalarda tüketime sunuyoruz. Ürün yelpazemiz zengin. Süt ve süt ürünleri, reçel, zeytinyağı gibi çok sayıda ürünümüz var. Bunları üniversite içerisinde tüketiyoruz. Çiftlikte üretilen tüm ürünler tamamen katkısız, kimyasal kullanmıyoruz. Üniversitedeki hastalarımıza doğal ve güvenilir ürün sunuyoruz. Kantin ve yemekhanelerde de öğrenciler bu gıdaları tüketiyor."
Çiftlikte günlük 4 ton süt ve 3 bin 500 yumurta üretildiğini anlatan Gülüt, yerleşkedeki 4 mağazada satışa sundukları ürünlere vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini, elde edilen gelirin araştırma faaliyetlerinde kullanıldığını kaydetti.
Gülüt, ayrıca yöresel iklim koşulları ve toprak verimliliği açısından da Türkiye'deki en geniş araştırma ve uygulama çiftliğine sahip olduklarını da sözlerine ekledi. - Adana