Haberler

Umre'ye Gidecek Olanlara Mers-Cov Hastalığı Uyarısı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nazilli Toplum Sağlığı Merkezi tarafından özellikle umre ziyaretine gidecek vatandaşlara MERS-Cov hastalığıyla ilgili bilgilendirme yapıldı.

Nazilli Toplum Sağlığı Merkezi tarafından özellikle umre ziyaretine gidecek vatandaşlara MERS-Cov hastalığıyla ilgili bilgilendirme yapıldı.

MERS-CoV'un şiddetli solunum yolu hastalığına neden olan ve 2012 yılının Eylül ayında ilk defa Suudi Arabistan'da ortaya çıkan bir virüs olduğunu ifade eden Nazilli Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Dr. Hakan Derici; "Dünya üzerinde 30 Nisan 2014 tarihi itibariyle MERS nedeniyle hastalanmış 424 kişi tespit edilmiştir. Hastalık şiddetli seyretmektedir ve hastalanan kişilerden 131'i hayatını kaybetmiştir. Hastaların yüzde 80'i Suudi Arabistan'da tespit edilmiştir. Ülkemizde Hac ve Umre vazifelerini yerine getirmek üzere Suudi Arabistan'a seyahat eden çok sayıda vatandaşımızın bulunması dolayısıyla gerekli tedbirler alınmaktadır. Bu hastalık hakkında tüm sağlık kuruluşlarımız bilgilendirilmiştir. Bir hekimin muayenesi ve tetkikleri sonucunda şüpheli olarak bulunan tüm kişilere laboratuvar testi yapılmaktadır. 5 Mayıs 2014 tarihi itibariyle ülkemizde yaklaşık 500 kişi şüpheli bulunmuş ve yapılan testler sonucunda hiçbirinde MERS virüsü tespit edilmemiştir" dedi.

14 GÜN İÇİNDE BELİRTİ OLURSA DİKKAT

Suudi Arabistan ziyaretinden ve hastalığın görüldüğü ülkelere seyahatten döndükten sonraki 14 gün içerisinde ateş ile birlikte alt solunum yolu hastalığı belirtileri olan öksürük, nefes darlığı gibi şikayetleri olan kişiler bir sağlık kuruluşuna başvurmalı ve başvurduğu hekime seyahatine dair bilgi vermelidir diyen Dr. Derici; "Hastalığın görüldüğü ülkelere gitmeyip ülkemizde bulunan kişilerin de aşağıda yer alan önlemleri almaları MERS ile birlikte grip gibi bulaşıcı solunum yolu hastalıklarından korunmada çok önemlidir" dedi.

HASTALIKTAN KORUNMA YÖNTEMLERİ

MERS-CoV hastalığından da korunma yöntemlerini anlatan Dr. Hakan Derici; "Hasta kişiler ile yakın temastan kaçınmalıdır. Grip benzeri bir hastalık geçirildiğinde evde istirahat etmelidir. Ateşin düşmesinden sonra da tedavi ya da başka gerekliliklerin olması dışında en az 24 saat evde istirahat etmeye devam etmelidir. Hastayken, hastalığı bulaştırmamak için mümkün olduğunca diğer insanlarla temas etmekten kaçınmalıdır. Aksırma ve öksürme esnasında burun ve ağzı kağıt mendille kapatmalı, kullanılan kağıt mendili çöp kutusuna atmalı ve kağıt mendilin bulunmadığı durumlarda kolun iç yüzüne aksırmalı ya da öksürmelidir. Sabun ve su ile sık sık elleri yıkamalı, su ve sabun olmadığı durumlarda el dezenfektanlarını kullanmalıdır. Virüsün bulaşma yollarından olan ağız, burun ve gözlere temas etmekten kaçınmalıdır. Grip gibi mikroplarla kirlenmiş olma ihtimali olan yüzey ve eşyaları temizlenip dezenfekte etmelidir" ifadelerini kullandı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
Kayyum kararının ardından harekete geçen CHP, 414 belediye başkanını Ankara'ya çağırdı

Kayyum kararının ardından harekete geçtiler! 414 belediye başkanına çağrı

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kayyum tepkisi

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kayyum tepkisi

Ünlü kebapçı Bedri Usta'nın kardeşi feci şekilde can verdi

Ünlü kebapçı Bedri Usta'nın kardeşi 20. kattan düşerek can verdi

DEM'li eş başkandan Tunceli'de ayaklanma çağrısı: 1938'deki gibi işgal ettiler

DEM'li eş başkandan Tunceli'de ayaklanma çağrısı: 1938'deki gibi işgal ettiler

title