Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenler için talimat

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenler için talimat

Bahçeli: Durum ciddi, Türkiye hazır olmalı

Bahçeli uyardı: Durum ciddi, Türkiye hazır olmalı

Bakan Güler: Zap'ta kilit kapatıldı, toplamda 2 bin 564 teröristin etkisiz hale getirildi

"Zap'ta kilit kapatıldı" diyen Güler ses getirecek rakamı ilk kez paylaştı

Deniz Akkaya hakkında gözaltı kararı

Deniz Akkaya hakkında gözaltı kararı

Ukub Türk Kalıp Sektörünün Yurt Dışı Tanıtımına Hız Verdi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB), 5-8 Mayıs tarihlerinde Almanya Stuttgart’ta ilk kez düzenlenen Moulding Expo 2015’te (Uluslararası Kalıp Fuarı 2015) stant açtı.

Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB), 5-8 Mayıs tarihlerinde Almanya Stuttgart'ta ilk kez düzenlenen Moulding Expo 2015'te (Uluslararası Kalıp Fuarı 2015) stant açtı.

Türk kalıp sektörünün gelişmesi için yoğun çalışmalar yapan UKUB, sektörün uluslararası alanda da tanıtımına hız verdi. Nisan ayında Japonya'da düzenlenen Intermold Kalıp Fuarı'nda Japon Kalıpçılar Birliği (JDMA) üyeleriyle buluşan UKUB yönetimi, şimdi de 5¬-8 Mayıs tarihlerinde Almanya Stuttgart'ta ilk kez düzenlenen Moulding Expo 2015'te(Uluslararası Kalıp Fuarı 2015) stant açtı. UKUB Başkanı Şamil Özoğul, bu yıl ilk kez düzenlenen Moulding Expo Fuarı'nda stant açmaları yönünde Almanya'dan davet aldıklarını söyledi. Özoğul, UKUB üyeleri olarak genel bir katılımla bu daveti kabul ettiklerini belirterek, yönetim kurulu üyeleri Ahmet Koç, Ayhan Demirkol, Levent Ganiyusufoğlu ve birlik üyeleri ile birlikte Moulding Expo Fuarı'na giderek Türk kalıp sektörünün tanıtımını yaptıklarını söyledi.

Fuarda, önümüzdeki yıllarda kullanılacak ileri kalıp teknolojilerinin sergilendiğini ifade eden Özoğul, "Standımıza ilgi yüksek oldu. Ülkemizdeki kalıp sektöründeki gelişmeleri uluslararası alanda tanıtma fırsatı bulduk. Verimli görüşmeler gerçekleştirdik ve bizler de dünyadaki kalıp sektörünün geldiği aşamayı gözlemledik. Bunun yanı sıra Mercedes Almanya fabrikası ve müzesi de ziyaret edildi" diye konuştu.

Türkiye'de kalıp sektörünün uzun yıllar ihmal edildiğini vurgulayan Özoğul, kalıp sektörünün Türkiye'de gelişmesine yönelik UKUB'un yaptığı çalışmaların meyvelerini vermeye başladığına dikkat çekti. Özoğul, Türkiye'de katma değeri yüksek üretim modellerine geçilmesi için yürütülen çalışmalara destek verdiklerini de ifade etti. Kalıp sektörünün yüksek katma değeriyle tüm dünyada öneminin arttığına da değinen Şamil Özoğul, "Standart üretim modelleriyle Türkiye'nin uluslararası pazarda rekabet şansı düşüktür. Türkiye'de ileri teknolojiye önem verip bunları üretmek ve uluslararası pazarlara sunmak zorundayız" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title