Haberler
Bahçeli'nin çağrısı sonrası DEM Parti Öcalan'la görüşmek için yazılı başvuru yaptı

Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrası DEM Parti ilk adımı attı

Ankara'da görüşme hareketliliği! Bahçeli ve Ahmet Türk'ten art arda açıklamalar

Bahçeli "Ağaların kapısı açık olur" dedi, Ahmet Türk'ten yanıt gecikmedi

'Ahmet Özer' tartışması tansiyonu yükseltti, İmamoğlu çileden çıktı

İBB Meclisi'nde tansiyon yükseldi, İmamoğlu çileden çıktı

Yenidoğan Çetesi davasında kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Sanık hemşireden kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Ucuz Ot Bulamayınca İthalatçı Oldular

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muhammet Taş - Trabzon'da devlet desteğiyle mandıra kuran 3 girişimci, hayvanları için iç piyasada ucuz ot bulamayınca Gürcistan ve Türkiye'de ithalat şirketi kurdu.

Muhammet Taş - Trabzon'da devlet desteğiyle mandıra kuran 3 girişimci, hayvanları için iç piyasada ucuz ot bulamayınca Gürcistan ve Türkiye'de ithalat şirketi kurdu.

Vakfıkebir ilçesinde yaşayan ve geçimini hayvancılıkla sağlayan Oğuzhan Hacıfettahoğlu, yaklaşık 2,5 yıl önce devletten 218 bin lira destek alarak iki ortağıyla ilçenin Caferli köyünde mandıra kurdu. Hacıfettahoğlu, mandırada baktığı 30 büyükbaş hayvanın beslenme maliyetleri artınca çözüm yolu aramaya başladı.

İç piyasada ot fiyatının yüksek olduğunu düşünen Hacıfettahoğlu ve ortakları, ot ithal etmek amacıyla 2012 yılının mayıs ayında Gürcistan ve Türkiye'de ithalat şirketi kurdu.

-"Yetkililerimizden bu sorunu çözmelerini istiyoruz"-

Hacıfettahoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mandırada işler yolunda giderken ot fiyatlarının çok yükselmesi sonucu hayvanlara bakamaz duruma geldiğini söyledi.

Bu soruna çözüm sağlamak için yurt dışından ot almaya karar verdiğini ifade eden Hacıfettahoğlu, "Yaptığımız çalışma sonucunda iki ortağımla Gürcistan'da şirket kurduk. Gürcistan'daki şirketimizin satın aldığı otu, Türkiye'deki şirketimiz aracılığıyla ithal ediyoruz. İthal ettiğimiz otları hem hayvanlarımızın beslenmesi için kullanıyoruz hem de iç piyasaya satıyoruz" dedi.

Hacıfettahoğlu, hayvancılığa başladıkları yıllarda piyasa şartlarının bugünkü şartlara göre daha kolay olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bugünkü ağır şartlar sonucu ot ithal etmek zorunda kaldık. Çünkü otun iç piyasada fiyatları çok yüksek olmakla birlikte istediğimiz kalitede ot bulamıyoruz. Piyasaya sütün kilosunu 1 liradan veriyoruz, otun kilosu ise 1.25 lira civarlarında. Yetkililerimizden bu duruma el atmalarını ve sorunu çözmelerini istiyoruz."

Gürcistan'da bir süre önce tonu 200 lira olan ot fiyatının, Türkiye'den gelen talep artışı dolayısıyla 400-500 liraya kadar yükseldiğine dikkati çeken Hacıfettahoğlu, ithal edilen otun tonunun iç piyasada yaklaşık 800 liraya satıldığını kaydetti.

Hacıfettahoğlu, şirket aracılığıyla yaklaşık 10 ayda 80 ton ot ithal ettiklerini belirterek, Türkiye'de üretilen otun fiyatının ise bin 200 lira civarında olduğunu sözlerine ekledi.

Yayıncı: Hüseyin Likoğlu - TRABZON

Kaynak: AA / Yerel
title