Uaü'den Eğitimcilere 21. Yüzyıl Semineri
Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ), Antalya ve çevre illerdeki tüm özel lise, devlet liseleri ve dershanelerde görev yapan PDR öğretmenlerine yönelik ‘21. Yüzyılda Eğitim ve Yönetim Alanında Yeni Perspektifler; Eğitimde Kreatif Düşünce ve İnovasyon’ konulu seminer düzenledi.
Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ), Antalya ve çevre illerdeki tüm özel lise, devlet liseleri ve dershanelerde görev yapan PDR öğretmenlerine yönelik '21. Yüzyılda Eğitim ve Yönetim Alanında Yeni Perspektifler; Eğitimde Kreatif Düşünce ve İnovasyon' konulu seminer düzenledi. Semineri İngiltere'de Norwich Business School'da eğitim uzmanı olarak çalışan Dr. Fahri Karakaş verdi.
UAÜ Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe açılış konuşmasında, " Türkiye'nin en önemli meselesi öğretmen eğitmektir" dedi. Rektör Göktepe, "Günümüz dünyasında kişisel ve sosyolojik gelişim çok önemli. Artık dünyada eğitim üç ana faktörden oluşuyor; bilgi, beceri ve erdem. Türkiye henüz bilgi aşamasında. Bunu aşmamız gerekiyor. Ayrıca kirli bilgi ve doğru bilgi ayrışmasını da gençlere öğretmemiz lazım" şeklinde konuştu.
Dr. Fahri Karakaş ise Uluslararası Antalya Üniversitesi'ne davet edilmekten son derece mutlu olduğunu belirterek, "Bugün sizlerle beyin fırtınası ve küresel bir ufuk turu yapacağız. Biraz deli ve çılgın olmamız lazım. Yeni neslin hızına ancak böyle yetişebiliriz" dedi. Takım çalışması, yenilikçi düşünce ve inovasyonun yüzyılın yeni eğitim stratejileri olduğunu kayden Dr. Karakaş, "Artık bilgiye ulaşmak iki saniyelik bir iş. Klişe ve ezberci sistemden öğrencileri çıkarmamız gerekiyor. Doğru düşünce, yenilikçi ve kreatif düşünceyi nasıl öğretiriz bunu bilmemiz gerekiyor. Bugünkü nesiller artık Google nesli, internet nesli olarak adlandırılıyor. ABD'de 'Black Mirror' dizisi var. Artık çocukların ellerinde tablet bilgisayar ve akıllı telefonlar düşmüyor. Bu yeni oluşumdan geri kalma lüksümüz yok. Bunların zararlarını nasıl eleyebilir, yararlı taraflarını nasıl öğretiriz buna kafa yormamız gerekiyor. Bir de öyle bir şey yapın ki, hem öğrenin, hem eğlenin, hem de sıra dışı olun. Hamal gibi öğrenciye bilgi yüklemesini bırakmamız lazım. Düşünce becerilerini kazandırmak en önemli işimiz olmalı" ifadelerini kullandı.
Herkesin sevdiği işlere yönelmesinin önemine vurgu yapan Dr. Karakaş, bu konuda Steve Jobs'un "Sevdiğiniz işi yapmalısınız, yaptığınız işi çok sevmelisiniz" sözlerini örnek verdi.
İki oturum şeklinde devam eden seminerin sonunda eğitimcilere katılım sertifikası verildi. - ANTALYA