Haberler

TZOP Ülke Tarımını Mercek Altına Aldı

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TZOB Başkan Vekili Nuri Sorman ve yönetim kurulu üyeleri, Türkiye'de tarımın bugünü ve geleceğini konuşmak için Gümüşhane'ye geldi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkan Vekili Nuri Sorman ve yönetim kurulu üyeleri, Türkiye'de tarımın bugünü ve geleceği hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere Gümüşhane'ye geldi.

Beraberinde Yönetim Kurulu üyelerinden muhasip üye Mustafa Hepokur, Hasan Kozoğlu ve Latif Maskan ile Gümüşhane'ye gelen Sorman, Gümüşhane Ziraat Odası Başkanı Temel Ağaç'ın ev sahipliğinde Gökırmak Düğün Salonunda düzenlenen toplantıya katıldı.

Çiftçilerin ve odaların sorunlarının görüşüldüğü toplantıda konuşan Gümüşhane Ziraat Odası Başkanı Temel Ağaç, ziraat odası olarak yaşadıkları sıkıntıların yanı sıra Gümüşhane'nin tarım potansiyeli hakkında da heyete bilgi verdi.

Gümüşhane'nin coğrafi yapısının iki havzadan oluştuğunu belirten Ağaç, Gümüşhane Merkez, Torul ve Kürtün'ün Çoruh havzası içerisinde, Şiran, Kelkit ve Köse ilçesinin ise Fırat havzası içerisinde olduğunu söyledi.

Toplantıda konuşan Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkan Vekili Nuri Sorman ise Türkiye'nin tüm illerini tek tek dolaşarak sorunları yerinde dinlemek ve onlara çözüm önerisi getirmek, ayrıca Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin önümüzdeki dönem nasıl bir politika izleyeceğini oda başkanlarıyla paylaşmak üzere Gümüşhane'ye geldiklerini söyledi.

Tarım sektörünün dünyada çok önemli bir sektör haline geldiğini dile getiren Sorman, "Özellikle yaşanan iklim şartlarında, doğal afetlerden dolayı, tarım ürünlerinin bio yakıt ve bio enerjide kullanılmasından dolayı, tarım arazilerinin günden güne şehirlerarası ve uluslar arası yolların, otobanların çoğalması sebebiyle, şehir imar planlarının genişlemesi sebebiyle tarım toprakları azalmaktadır. Ayrıca ülke ve dünya nüfusunun artması tarımsal ürünlerin daha kıymetli hale gelmesine sebep oluyor. Nitekim tarım ürünleri tüm dünyada artık stratejik bir ürün olarak kullanılmaktadır. Geçmiş yıllarda yaşanan kuraklıktan dolayı bazı ülkeler tarım ihracatını durdurdular. Rusya ve Ukrayna gibi ülkeler buğday ihracatını durdurdu. Şu anda İran, tarımsal ürünlerin ihracatını durdurmuş vaziyette. Artık tarım ürünleri neredeyse silahın yerini almış durumda. Bunun için ülkemizde izlenecek tarımsal politikalarda odalarımızın daha aktif hale gelmesi ve tarım politikalarına yön çizmek için odalarımızla görüşüyoruz. Tarım Bakanlığımızla da koordineli çalışmalar yapıyoruz. Türkiye'deki tarımsal üretimin daha planlı ve israfın önüne geçilmesi için yeni programlar odalar birliğimizce hazırlanmaktadır. Bu görüşlerimizi oda başkanlarımızla paylaşacağız." şeklinde konuştu. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close