Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dizilerdeki şiddet sahnelerine tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıran sahne!

İstanbul'daki aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedeni bulundu

Aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Olay iddia: 7 kişiyi öldürüp intihar eden cani 'Karım beni aldatıyor' demiş

7 kişiyi öldüren cani tek bir cümle sarf edip silahına sarılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na yeni dava

Erdoğan, mahkemedeki o sözleri affetmedi

"Türkiye 10. Tarla Bitkileri Kongresi"

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SÜ Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü ve Tarla Bitkileri Bilimi Derneği'nce düzenlenen kongre, Konya'da başladı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü ve Tarla Bitkileri Bilimi Derneği tarafından düzenlenen "Türkiye 10. Tarla Bitkileri Kongresi" Konya'da başladı.

Kongre düzenleme kurulu başkanı Prof. Dr. Ali Topal, Dedeman Otel'de gerçekleştirilen kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, dört gün sürecek toplantılarda tarla bitkileriyle ilgili yeni çalışmaların ele alınacağını söyledi. Topal, Türkiye'de işlenen tarım alanlarının yüzde 80'inden fazlasında tarla bitkileri üretiminin yapıldığını ifade etti.

SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise Türkiye'de tarım alanında önemli ilerlemeler kaydedildiğini, üniversite olarak bu tür kongrelerle gelişime katkıda bulunmaya gayret ettiklerini dile getirdi.

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mehmet Babaoğlu da buğday, arpa, çeltik, mısır ve ayçiçeği gibi dünya ticaretinin ana konusu olan ürünlerden oluşan tarla bitkileriyle ilgili çalışmaların çok önemli olduğunu vurguladı.

Suyu daha az kullanan tarla bitkilerinin geliştirilmesi ve su yokluğundan en az etkilenir şekilde çalışmaların yapılması gerektiğinin altını çizen Babaoğlu, "Tarla bitkileri gıda açısından önemli ürünlenden oluşuyor. Tarla bitkilerine önem vermemizin yanında, kuru tarımı yeniden keşfetmemiz ve yağışın az olduğu bölgelerde suyu daha fazla toprakta depolamayı geliştirmemiz gerekiyor. Kaliteli ürüne önem vermeliyiz. KOP bölgesinde yeni su kaynağı getirme ve mevcut suyu en uygun şekilde kullanma konusunda son üç yıldır ciddi çalışmalara imza atıldı. Bu yıl içinde KOP'la ilgili 5 yıllık bir eylem planı ortaya çıkacak" diye konuştu.

SÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Şeker de kongrenin, fakülte öncülüğünde düzenlenen bilimsel toplantılardan biri olduğunu, ekosistemdeki dengelerin göz ardı edilmemesi için bu tür toplantıların önemli olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından, Konya Valisi Muammer Erol tarafından katılımcılara plaket takdim edildi. Daha sonra katılımcılar, tarla bitkilerinin önemiyle ilgili sunumlarını yaptı.

Kongre, 13 Eylül Cuma günü sona erecek. - Konya

Kaynak: AA / Yerel
title