Türk Kızılay Başdanışmanı Prof. Dr. Işıkara Giresun'da
Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Prof.Dr.Ahmet Mete Işıkara, Giresun'da Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi tanıtımını gerçekleştirdi.
Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Giresun'da Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi tanıtımını gerçekleştirdi.
Projenin tanıtım toplantısında konuşan Vali Vekili Fethi Yorulmaz, bugüne kadar afet konusunda yaptığı başarılı ve örnek çalışmalarla her zaman gündemde olan Prof. Dr. Işıkara'nın projeyi bizzat anlatmak için Giresun'a ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Türk Kızılay'ınca 2007 yılında başlatılan Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi kapsamında Afet Zararlarını En Aza İndirme Projesi'ne bu yıl Giresun'un da dahil olduğunu belirten Işıkara, projenin halen 42 ilde yürütüldüğünü hatırlattı. Projenin amacını olası afet zararlarını azaltmak için Kızılay şubeleri aracılığıyla yerelde kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesini sağlamak, toplum liderleri aracılığıyla toplumda afetlere karşı hazırlıklı olma ve sosyal sorumluluk bilinci geliştirmek olarak açıklayan Prof. Dr. Işıkara, "Bu projeyle hedefimiz, Toplum Liderleri aracılığıyla halkı yaşadıkları bölgedeki afet tehlikeleri ve riskler hakkında bilinçlendirmek ve bu yolla zarar azaltma kültürünü, afet ve sonrasına karşı hazırlıklı olma yönünde sosyal sorumluluk bilinci oluşturmak ve Kızılay şubeleri aracılığıyla kurumlar arası işbirliğini sağlamaktır. Proje kapsamında yerel düzeyde afet bilincinin yaygınlaştırılması için toplum liderleri olan öğretmenler, din görevlileri, muhtarlar ve toplum destekli polisler aracılığıyla ortak faaliyetler yürütülecektir" dedi.
Bundan önceki depremlerde kriz yönetimi yani "enkaz altında kalanları nasıl canlı çıkarırız" çalışmasının yapıldığını kaydeden Işıkara, "Esas yapılması gereken insanların enkaz altında kalmaması için çalışmaktır. Bunun içinde 2 adım öne çıkmakta. Zarar azaltma ve iyileştirme. Zarar azaltmada eğitim ve bilinçlendirme önemli rol oynamaktadır. Giresun Kuzey Anadolu Fay Hattı'nda değil ama faya yakın bir yerde olduğunu unutmamak gerek. Olası afet zararlarını azaltmak için toplum liderleri aracılığıyla toplumda afetlere karşı herkes hazırlıklı olmalı. Yerelde kurumlar arası işbirliğini valilik şemsiyesi toplum liderlerini yani öğretmenler, din görevlileri, muhtarlar ve toplum destekli polislerle sağlayacağız. Bu projenin başarıya ulaşması için il yöneticilerinin sahip çıkması gerek" şeklinde konuştu.
(MB-ÖS
GÖRÜNTÜLÜ/ VALİ YARDIMCISI RÖP/ PROF. IŞIKARA RÖP/ GENEL DETAY
GÖRÜNTÜ/ İHA GİRESUN FTP
14.03.2012 16: 55 TSİ
NNNN - GİRESUN