Türk Eczacılar Birliği'nden Eğitim Atağı
Türk Eczacılar Birliği (Teb)2. Başkanı Şevket Kaya, Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlığı ile Birlik Arasında İmzalanan Protokol Gereği Ülke Genelindeki Tüm Eczanelerde Çalışan Kalfaların Eğitimden Geçeceğini Söyledi.
Türk Eczacılar Birliği (TEB)2. Başkanı Şevket Kaya, Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlığı ile Birlik arasında imzalanan protokol gereği ülke genelindeki tüm eczanelerde çalışan kalfaların eğitimden geçeceğini söyledi. Hedeflerinin hizmette kaliteyi yükseltmek olduğunu belirten TEB 2. Başkanı Şevket Kaya, Eczacılık Teknisyenliği Meslek Yüksekokulu'nun açılması için de alt yapı çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
Eczacılık mesleğinin çok önemli ve kritik bir meslek olduğunu bu nedenle TEB olarak eğitim faaliyetlerini ağırlık verdiklerini kaydeden Şevket Kaya, " Türk Eczacıları Birliği olarak Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlığı ile 'Eczane Çalışanlarının Eğitimi' ile ilgili protokol imzaladık. Protokol'e göre bir yıl eczanede çalışmış olduğunu sigorta kayıtları ile belgeleyen eczane çalışanlarının bir kereye mahsus olmak üzere eğitimlerinin sağlanması, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Birliğimiz ve Eczacı Odalarımız tarafından yapılacaktır. Eğitim programı protokol tarafları ve eczane teknisyeni dernekleri temsilcileri ile birlikte oluşturulmuş ve Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi koordinasyonunda hazırlanan Eczane Teknisyeni Eğitimi Modülü esas alınmıştır. Program 256 saat teorik, bin 200 saat pratik olmak üzere toplam bin 456 saattir. İki yıl sonunda tüm eczane çalışanlarının sertifikalandırılmış olması şartı bakımından, programa katılım zorunludur. Bu nedenle, üyelerinize yanlarında çalışan en az bir yıl eczanede çalıştığını belgeleyebilen kişilerin bu eğitime katılmaları zorunludur. Ayrıca serbest eczacılar tarafından işyerinde çalışan bu kişilerin bin 200 saat pratik eğitim aldığına dair belge verilmesi beklenmektedir. Aksi durumda, eğitim tamamlanmış sayılmayacaktır" dedi.
Kaya eğitim programı çerçevesinde Eczanede çalışanlara Sağlıkta Temel Kavramlar, Yasa, yönetmelikler ve meslek ahlakı, Mesleki bilgisayar, İlaç dışı ürünler, Pratik ilaç bilgisi, Halk sağlığı gibi konularda eğitim verileceğini kaydetti.
(İK) 26.02.2008 12:35 TSİ