Haberler
İsrail ve Lübnan, savaşın bitmesi için bazı konularda anlaştı

İki ülke anlaştı! Aylardır devam eden savaşın bitmesi artık an meselesi

Meclis Başkanlığı'na sunuldu! 2 milyar TL'lik Genel Sağlık Sigortası borcu silinecek

Meclis Başkanlığı'na sunuldu! 400 bin kişinin borcu siliniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Rutte'yi ağırladı

NATO Genel Sekreteri Ankara'da! İşte kritik zirvede konuşulanlar

7 kişiyi katleden berberin dükkan camındaki yazı dikkat çekti

7 kişiyi katleden berberin dükkan camındaki yazı dikkat çekti

Turizmde İzmir'e Yeni Kültür Yolu

Turizmde İzmir'e Yeni Kültür Yolu
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir ve Manisa'da kırsal turizmin geliştirilmesi masaya yatırıldı.

Bergama, Menemen'den Ödemiş, Bayındır

ve

Tire kadar olan ortak bölgede

Nif, Gölçük, Sart, Yunt

Dağı olmak üzere

İzmir ve Manisa'da kırsal turizmin geliştirilmesi masaya yatırıldı. Yöredeki köyler, dağ, yayla, çiftlik, tarihi yerleşimler, arkeolojik alanlara yaymak bu alanlardaki turizm hareketini birlikte planlamak amacıyla düzenlenen "İzmir-Manisa Kırsal Turizm Çalıştayı" Balçova Termal Otel'de yapıldı.

Çalıştaya Manisa Valisi İbrahim Daşöz, İzmir Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, Manisa Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, belediye başkanları, çok sayıda akademisyen ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

İzmir ve Manisa yöresinde bölgesel zenginliği bulunan kırsal alanların çok olmasına karşın yerli ve yabancı turistlerin henüz kullanımına sunulmadığını dile getiren il Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, "İzmir ve Manisa kırsalında el sanatları ve yöresel ürünleri satılabilir kılmak, yeme içme, kırsal alanları doğaya uygun turiste hizmet etmek adına projelerin üretilmesi gerekiyor. Bozdağ, Ödemiş ve Tire'ye kadar uzanan yerlerde beraber pazarlanacak alanlar var. Yöresel yaşam alanlarını ekonomik ürün haline gelebileceğine inanıyorum. Manisa'yla ortak programlarla kırsal turizm potansiyeli oluşturulması mümkündür. Kongre, fuar, kruvaziyer müşterileri, alternatif programlarla kırsal turizme günübirlik de olsa dahil edilebilir. Kurvaziyer turizmde, Sart ve Manisa tur programları uygulanabilir, tabii ki bu programlar kruvaziyer organizatörleriyle ve illerimizin yöneticilerinin ortak çalışmalarıyla gerçekleştirilebilir " dedi. Ediz, bu turizm çeşidinin kırsalda yaşayan başta gençler ve bayanlara olmak üzere vatandaşlara yeni iş ve istihdam alanları oluşacağını da söyledi. Türkiye'de turizmin deniz, kum ve güneş olarak başladığını ve bugüne kadar bu turizm çeşidinin ön planda tutulduğunu söyleyen Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu ise, kırsal kesimin envanterinin çıkartılarak yol haritasının belirlenmesi gerektiğini dile getirdi. Vali Yardımcısı Tunçsu, "İzmir ve Manisa'in Bozdağ, Gölcük ve Sart alanı gerçekten bizim zenginliğimiz ve çeşitliliğimiz. Bu çalıştay da çalışma grupları oluşturup yol haritası belirlenirse tanıtım daha kolay gerçekleşir. Orman Bakanlığı, kendilerine ait tüm arazileri turizm adına değerlendirilebileceğini bildirmesi üzerine bir master plan hazırladık" diye konuştu.

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz de, bir açık hava müzesi halinde olan Ege Bölgesi'nde herkesin turizmin gelişimi için çaba göstermesi gerektiğini ifade etti. İzmir'e gelen turist sayısının Antalya 'ya gelen turist sayısının 10'da 1'i olduğuna dikkat çeken Daşöz, "İzmir Türkiye'nin batıya açılan kapısı. Bizim Antalya'dan hiçbir eksiği yok. Turizm deyince iç ve bölgesel turizm de dikkate alınmalı. Bölgemizde turizm için yeterli potansiyel var. Kıskançlık olmadan herkes birlik içerisinde bölge için çalışmalı" dedi. Yoğun ilgi ile dört bölüm ve iki oturum halinde gerçekleşen İzmir-Manisa Kırsal Turizm Çalıştayı'nda; turizmde entegrasyon, kırsal kültürün turizm aracılığı ile değerlendirilmesi, kırsal turizmde koordinasyon, ilçelerin turizm imkanları, kırsal turizmle ilgili mevzuat, kırsal tesis işletmeciliği, spor amaçlı kırsal turizm gibi konular ele alındı ve çalışma grupları oluşturuldu.

Çalıştay sonunda görüş ve öneriler bölümünde ise en güzel önerinin Bergama, Menemen'den Ödemiş, Bayındır ve Tire'ye kadar olan 400 kilometrelik yeni kültür yolu olduğunu vurgulayan Ediz, çalışma gruplarının da oluşturulduğunu sözlerine ekledi.

(AH-

30.06.2012 11: 23: 03

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title