Haberler

Tüp Bebek Berat'a "Hayat Suyu"

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da anne karnındayken üç kez hayatta kalmasını sağlayan amnion sıvının transferi yapılan Berat Hasan Hüseyin bebek, dünyaya geldikten sonra yoğun bakım desteğiyle yaşama sımsıkı sarıldı.

METİN BOLAT - Konya'da anne karnındayken üç kez hayatta kalmasını sağlayan amnion sıvının transferi yapılan Berat Hasan Hüseyin bebek, dünyaya geldikten sonra yoğun bakım desteğiyle yaşama sımsıkı sarıldı.

Berat Hasan Hüseyin Yavuz bebeğe, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde, hamileliğin 18. haftasından itibaren belirli aralıklarla üç kez amnion sıvı transferi gerçekleştirildi.

Gebeliğin yedinci ayında 2 Haziran'da 1 kilo ağırlığında dünyaya gelen Berat bebek, hastanenin yenidoğan yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Bebek, akciğerleri gelişmediği için solunum desteğiyle, yutma fonksiyonu bulunmadığından da damar yoluyla beslenerek yaşatıldı.

Bu şekilde yaklaşık 1 ay süren tedavisinin ardından solunum cihazından kurtulan, damar yolundan beslenmesi de sona eren 2 kilo 480 gram ağırlığındaki Berat bebeğin, kuvözdeki bakımı sürüyor.

Sağlık durumu her geçen gün daha iyiyi giden Berat'ın, herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmazsa yakında taburcu edileceği öğrenildi.

Transfer olmadan yaşaması mümkün değildi

Hastanenin Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Çolakoğlu, rahim içerisinde bebeğin etrafındaki sıvı olan amnion sıvısının enfeksiyonlara karşı bebeği koruduğunu söyledi.

Amnion sıvısı yeterli olmadığında bebeğin anne karnında canlı kalsa bile doğunca yaşama kabiliyetinin olmayacağına dikkati çeken Çolakoğlu, sıvının fazlalığının da ciddi problemlere yol açabileceğini ifade etti.

Çolakoğlu, tüp bebek tedavisiyle kendilerine başvuran anne adayının da hamileliğinin 18. haftasında amnion sıvı eksikliği tespit ettiklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Bu durum gebelikte çok önemli bir problemdir. Çünkü bu şekilde gebeliğin devam ettirilmesi mümkün değildi. Amnion sıvısı yerine geçecek serumlara ilave edilen bir takım ilaçlarla üç kez amnion sıvı transferi gerçekleştirdik. Sürekli takibimiz altında olan bebeği, yoğun bakım desteğiyle yaşayabilecek seviyeye geldiğinde sezaryenle doğumu gerçekleştirdik. Şimdi her şeyi gayet iyi gidiyor. Amnion sıvısı azaldığında, bebek için ümitlerin de bitmesi anlamına gelir. Zamanında müdahaleyle bebeği hayata kazandırmış olduk. 'Her amnion transferi başarılı olacak' diye bir durum söz konusu değil. Çok şükür biz bir sorun yaşamadık."

Kaynak: AA / Yerel
400 bin kişinin GSS prim borçları için af geliyor

Af geliyor! 400 bin kişinin tüm borçları silinecek

Türkiye, Somali'de uzay üssü kuracak

Erdoğan müjdeyi verdi! Türkiye o ülkede uzay üssü kuracak

Netanyahu UCM'nin tutuklama kararı sonrası kameralar karşısına geçti tehdit etti

Netanyahu hakkındaki tutuklama kararı sonrası kameralar karşısına geçti tehdit etti

Bebeğini biberona tiner koyarak öldüren anne çorbasına da çamaşır suyu dökmüş

Bebeğini tiner içirip öldüren anne bununla da yetinmemiş

title