Haberler

Trabzon'u Çağ Atlatacağı Belirtilen Proje Tamamlandı Sıra İhalesinde

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon’un Ortahisar İlçesi Atıksu Ana İsale, Terfi, Şebeke Hatları ve Terfi Merkezleri İnşaatı Uygulama Projesi, yüklenici firma tarafından tamamlanarak TİSKİ’ye teslim edildi.

Trabzon'un Ortahisar İlçesi Atıksu Ana İsale, Terfi, Şebeke Hatları ve Terfi Merkezleri İnşaatı Uygulama Projesi, yüklenici firma tarafından tamamlanarak TİSKİ'ye teslim edildi.

Trabzon İli Ortahisar İlçesi Atıksu Ana İsale, Terfi, Şebeke Hatları ve Terfi Merkezleri İnşaatı Uygulama Projesi'nin tanıtım ve istişare toplantısı, Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirildi. Ortahisar ilçesi ile ilgili 85 mahalleyi kapsayan proje, tüm katılımcılarla istişare edildi.

TİSKİ Genel Müdürü Recep Köksal, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kul, Ortahisar Belediyesi Başkan Yardımcısı Kemal Çoban, mühendislik mimarlık odaları birliğinin yetkililer, İLBANK, Karayolları, DSİ, KTÜ ve diğer kamu kurumlarının yöneticileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantıda müellif firma tarafından hazırlanarak TİSKİ'ye teslim edilen proje, ihale süreci öncesinde masaya yatırıldı.

İstişare toplantısı öncesinde katılımcılara seslenen TİSKİ Genel Müdürü Köksal, söz konusu proje ile Ortahisar ilçesinin tümünde, tüm şebeke ve kanalizasyon hatlarının yenilerek şehirler için büyük önem arz eden ileri biyolojik arıtma tesislerinin kurulmasının planlandığını ifade etti.

Konuşmasında TİSKİ'nin yapısı ve çalışmaları hakkında da katılımcıları bilgilendiren Köksal, "TİSKİ bir kamu idaresidir, Trabzon sınırları içerisinde 76 kurumun içme suyu ve kanalizasyonla ilgili alan ve görevlerini devralmış bir idaredir. İl Özel idaresi ve 75 belediyenin görevlerini TİSKİ devralmıştır. 76 kurumun alan ve görevlerini devralan bir idarenin işi elbette o kadar kolay değildir. Hizmet alanının hiçbirinde, özellikle atık su alanında tam anlamıyla hizmet verilen bir ünite, teslim alındığı gün itibariyle mevcut değildir. Sahil kesiminde Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kabul ettiği deniz derin deşarjları ile atık suların berterafı söz konusu iken güney ilçelerimizde maalesef berteraf konusu söz konusu değildir. Bizim işimiz ağır ama siz paydaşlarımızla bu işin üstesinden geleceğiz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan konuyla ilgili olarak değerlendirmede bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, uzun zamandır üzerinde çalıştıkları projenin tamamlandığını kaydederken, proje ile Ortahisar ilçesinin tüm kanalizasyon ve şebeke hatlarının yenilenerek son derece modern bir hale getirileceğini söyledi. Ayrıca ileri biyolojik arıtma tesislerinin de kurulacağını dile getiren Başkan Gümrükçüoğlu, "Trabzon'umuzu dünyanın en yaşanılabilir kentlerinden biri haline getirmek için çalışmalarımıza aralıksız olarak devam ediyoruz. Yüz milyonlarca liraya mal olacak olan bu dev proje tamamlandığında Trabzon'a çağ atlatacaktır. İnşallah kısa süre içerisinde ihalesini gerçekleştirip inşa çalışmalarına başlayacağız. Bu dev proje için İller Bankası'ndan uzun vadeli kredi kullanacağız" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close