Haberler

Toksikoloji Günleri Sempozyumu Nevşehir'de Yapıldı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Kritik Bakım Derneği işbirliği ile düzenlenen Toksikoloji Genleri Sempozyumu yapıldı.

Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Kritik Bakım Derneği işbirliği ile düzenlenen Toksikoloji Genleri Sempozyumu yapıldı. Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ve Niğde Valisi Necmeddin Kılıç'ın da katıldığı sempozyumda, 4 farklı panel ile konu ele alındı.

Nevşehir Devlet Hastanesi Konferans salonunda gerçekleştirilen Toksikoloji Günleri Nevşehir Sempozyumunun açılışında konuşan Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr.Atilla Oğuz Boyalı, son yıllarda Nevşehir'de de yoğunlaşan zehirlenmelere karşı hem sağlık çalışanlarını ve hem de akademisyenleri bu konuda bilgilendirmek ve bu yöndeki tedavi yaklaşımlarının ele alınmasının hedeflendiğini belirtti.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkan Yardımcısı ve Evde Sağlık Hizmetleri Derneği ( EVSAD) Genel Başkanı Op. Dr. Orhan Koç' da sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, iş ve işçi sağlığının yanı sıra vatandaşların sağlığı konusunda ciddi atılımların ortaya konulduğu son yıllarda geçmişte olduğu gibi salgın hastalıkların ortaya çıkmamasının,Sağlık Bakanlığı'nın adeta bir reform niteliğinde yaptığı köklü çalışmaların oldukça etkin olduğunu belirtti. Nevşehir'de de toplum sağlığı alanında da bir merkezin açılacak olmasının sevindirici olduğunu aktaran Koç, bu tür bilgilendirici ve eğitici manadaki çalışmaların diğer şehirlerde de daha etkin şekilde düzenlenmesi beklentisi içerisinde olduklarını kaydetti.

Sempozyumun açılışında son olarak söz alan Ankara Meslek Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hınç Yılmaz, Türkiye'de son yıllarda kurşun ve akü geri dönüşümüne yönelik sanayi tesislerin hizmete girmesiyle birlikte ciddi anlamda sağlık sorunlarının ortaya çıkmaya başladığını ifade etti. Avrupa'nın bazı ülkelerinde bu tür tesislerin üretimlerini durdurmasına karşın, Türkiye'de bu tür tesislerin hizmete başlamasıyla birlikte gerekli tüm sağlık tedbirlerinin iş ve işçi sağlığı açısından alınmasının gerekliliğini kliniklere yapılan toksit zehirlenmesindeki artışın ortaya koyduğunun altını çizen Yılmaz, bu yönde ülkemizde de ciddi bir farkındalığın daha yaygın hale getirilmesinin gerek insan ve gerekse de toplum sağlığı açısından vazgeçilmez bir değer olarak ele alınmasının gerektiğini belirtti.

200 e yakın sağlık personelinin katıldığı Toksikoloji Genleri Nevşehir Sempozyumu'nda daha sonra Toksikolojik maruziyetler ve insan sağlığı, toksit maruziyetler ve toplum sağlığı, bölgede yoğunlaşan toksikolojik aciller ve Karbonmonoksit zehirlenme olguları başlıkla panel düzenlendi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close