Ticari Fetihler Ancak Uluslararası Standartlarla Olur"
Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Genel Sekreteri Mehmet Bozdemir, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek ve Yönetim Kurulu Üyelerine ziyarette bulundu.
Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Genel Sekreteri Mehmet Bozdemir, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek ve Yönetim Kurulu Üyelerine ziyarette bulundu.
Ziyaret esnasında konuşan TSE Genel Sekreteri Mehmet Bozdemir, "Ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda sanayicilerimize, işadamlarımıza ve üreticilerimize çok büyük sorumluluklar düşüyor. MÜSİAD da bu noktada özellikle son dönemde yaptığı çalışmalarla büyük bir misyon üstlenmiş durumda. TSE olarak, MÜSİAD camiasının yapmış olduğu çalışmaları yakından takip ediyor ve birlikte ortak çalışmalar yürütüyoruz. Bizler kurum olarak, sanayicilerimizin beklentilerini göz önünde bulundurarak, ihracat yapılan ülkeler tarafından sanayicilerimizden ürettikleri ürünlerle ilgili olarak istenen uluslararası belgeleri düzenlemek, yeni standartlar ve iş dünyamızın işlerini kolaylaştıracak yeni uygulamalar geliştirmek üzere faaliyetlerimizi şekillendiriyoruz. Konya, son dönemlerde sanayi alanında büyük bir değişim ve dönüşüm içerisine girdi. Otomotiv yedek parçaları, makine imalatı, gıda ve tarım ürünleri sektörlerinde ulusal ve uluslararası pazarda söz sahibi şehirler arasında yer alıyor. Eskiden bir ülkeyi fethetmek için savaşmak zorundaydık, günümüzde ise bu ancak ticaretle mümkün olabilir. Bir ülkeyi ticari olarak fethetmek de ancak uluslararası standartlarla mümkün olabilir; çünkü bir ülke ile karşılıklı ticaret yapmak istiyorsanız o ülkenin standartlarına uymak zorundasınız. Bu doğrultuda özellikle otomotiv yedek parçaları üretimi konusunda Konya'nın eşdeğer ürün belgelendirme çalışmalarını tamamlaması ile birlikte daha büyük başarılar elde edeceği inancını taşıyor ve bu noktada Konyalı sanayicilerimizin yanında olacağımızı dile getirmek istiyoruz" dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek de, "Konya, özellikle son yıllarda inovasyona, ar-ge çalışmalarına, teknoloji odaklı üretime ve sektörel çeşitliliğe verdiği değer sayesinde sanayi alanında değişim ve dönüşüm yakalayarak, uluslararası pazarda rekabet edebilir hale geldi. Aslında Konya sanayisinin bu başarıyı yakalamasındaki en büyük etken kaliteden ödün vermeden üretim yapmasıdır. Konya sanayisinde üretilen ürünler dünyanın her noktasında rağbet görmekte ve bu da ihracatımızı pozitif olarak etkilemektedir. Bu noktada da TSE'nin önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır. Gerek şehrimizde ve gerekse de ülkemizde üretilen ürünlerle ilgili belirli bir kalite standardının oluşması ülkemiz sanayicilerini dünya pazarında bir adım öne çıkaracaktır. Günümüzde birçok sektörde üretim yapan şehrimiz, özellikle otomotiv yedek parçaları üretimi hususunda uluslararası arenada rekabet edebilecek ve dünya pazarından pay alabilecek kapasiteye sahip. Bizler de bu çerçevede eşdeğer ürün belgesi sayısının artırılmasının şehrimizin sahip olduğu bu güce büyük katkı sağlayacağı görüşündeyiz. Bu belgenin alınmasıyla birlikte Konya sanayisinde üretilen pek çok ürün orijinal ürün olarak kabul edileceğinden bu sayede hem bu sektörde üretim yapan sanayicilerimizin önü açılmış hem de bu sektördeki ithalatın büyük kısmının önüne geçilmiş olacaktır. MÜSİAD Konya Şubesi olarak, bu ziyaret vesile söz konusu belgenin alınmasının yüksek maliyet gerektiren bir konu olduğunu ve bu konuda sanayicilerimizin sorunlar yaşadığını da dile getirmek istiyoruz. Belgenin alınması esnasında sanayicilerimizden istenen yüksek maliyetlerin devletimiz tarafından karşılanmasının ülkemizin 2023 hedefleri açısından hayati bir öneme sahip olduğuna inanıyoruz" ifadelerine yer verdi. - KONYA