Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Kreş tartışmasında CHP'li Başarır ağzını fena bozdu: Tweet bu kadar, geri zekalı

CHP'li Başarır ağzını fena bozdu! Varank'ın yanıtı ise daha bomba

Naci Görür'den Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

Terçep'ten Ünye'de Termik Santrale Karşı Destek Turu

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Akçay’da kurulması planlanan termik santrale karşı harekete geçen Terme Çevre Platformu (TERÇEP), çevreyi korumak ve termik santrale "hayır" demek için Ünye"de sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek destek istedi.

Samsun Akçay'da kurulması planlanan termik santrale karşı harekete geçen Terme Çevre Platformu (TERÇEP), çevreyi korumak ve termik santrale "hayır" demek için Ünye"de sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek destek istedi.

TERÇEP Dönem Sözcüsü Zekai Altunpala, platform üyeleriyle birlikte Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor'u makamında ziyaret etti, Akçay'da kurulması planlanan termik santralin kurulumunun önüne geçmek için destek istediklerini dile getirdi.

Termik santrallerin insan sağlığını ciddi derecede tehdit ederek çalıştığını ve geleceğin risk altına aldığını iddia eden Altunpala, "Ortak bir sıkıntımız var. Bir OMV olayı yaşandı. Bu konuda bir takım sıkıntılar yaşadık ama Allah ikincisinden kurtarsın hesabıyla tekrar yollara düştük" dedi.

Akçay'da kurulması planlanan termik santralin sadece Çarşamba, Akçay ve Terme'yi değil, Ünye'yi de ciddi olarak tehdit altına aldığını vurgulayan Zekai Altunpala, şunları kaydetti:

"Sizinle ortak sıkıntılarımız var. Çarşamba, Ünye, Terme bu konuda ortak bir çalışma talep ediyor, sizin de yardımlarınızı bekliyoruz. Ünye'de, Terme'de de sivil toplum örgütleri Çevre Platformuna destek vermiş durumda. Siyasiler de aynı durumda, neticede bu olay siyasi bir konu değil. Başta tepkimizi göstermemiz gerekiyor yoksa bir gece ansızın bacadan gelebilirler. Çünkü bu tarz yatırımcılar gece yapıyorlar bu işleri, gündüz göz önünde yapmıyorlar. Bu konuda hep beraber çalışmamız gerekiyor. Dur demenin çarelerini arıyoruz ve kamuoyu olarak toplu bir tepki gösterirsek buna dur diyebiliriz. Bu kapsamda imza kampanyası yapıyoruz. Çok büyük zararları olan bir şey ve ne yazık ki bunu anında belirleyemiyor ya da göremiyoruz 5 -10 yıl sonra ortaya çıkıyor. Gelip Ünye'nin, Terme'nin ortasına siz termik santral kuracaksınız, orada 300 bin ton kömür depolayacaksınız, günde 5 bin 400 ton kömür yakacaksınız, her gün bacadan 50 ton civarında kükürtdioksit, partikül, azot havaya saçıp bir kısmı Ünye'ye bir kısmı Terme'ye paylaştıracaksınız, biz de buna 'evet' diyelim istiyorlar. Ünye olarak sizin desteğinizi önderliğinizi bekliyoruz."

Altunpala, insana ve çevreye zararı olmayan enerjilerin yanında olduklarını sözlerine ekledi.

Teknolojiye ya da enerji üretimine karşı olmadığını ama bunun insanlara zarar vermeden ya da bu santrallerin etkisini en aza indirgeyen tesislerin kurulması gerektiğini vurgulayan ÜTSO Başkanı Durmuş Zor, şöyle devam etti:

"Ekonomi gelişecekse enerji olmalı ama bunu sağlarken insana en az zararlı olanı seçmek zorundayız. Ben klimayı isteyeceksem, iş atölyemde enerji kullanacaksam bunun oluşum kaynaklarında olumsuz düşünme şansım yok. Bir ülke gelişecek, kalkınacaksa buna ihtiyaç var. Ama bu enerjinin teminini insan sağlığına en az zarar verenini bulmak için uğraşacağız. Çevreye zarar vermeden, doğanın verdiği nimetlerin fazlalıklarından yararlanmalıyız." - Ordu

Kaynak: AA / Yerel
title