Haberler
Yenidoğan Çetesi davasında Başhekim Fetin Rüştü Yıldız, Fırat Sarı'ya para ödediklerini itiraf etti

Sanık sandalyesine oturan başhekimden Fırat Sarı'yı zora sokacak itiraf

Bahçeli'nin çağrısı sonrası DEM Parti Öcalan'la görüşmek için yazılı başvuru yaptı

Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrası DEM Parti ilk adımı attı

'Ahmet Özer' tartışması tansiyonu yükseltti, İmamoğlu çileden çıktı

İBB Meclisi'nde tansiyon yükseldi, İmamoğlu çileden çıktı

Ankara'da görüşme hareketliliği! Bahçeli ve Ahmet Türk'ten art arda açıklamalar

Bahçeli "Ağaların kapısı açık olur" dedi, Ahmet Türk'ten yanıt gecikmedi

Tercan Myo Personeline Deprem, Yangın ve Tahliye Egitimi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan Üniversitesi İş Güvenliği Birimi tarafından Tercan Meslek Yüksekokulunda, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik Kapsamında Deprem, Yangın ve Tahliye eğitimi verildi.

Erzincan Üniversitesi İş Güvenliği Birimi tarafından Tercan Meslek Yüksekokulunda, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik Kapsamında Deprem, Yangın ve Tahliye eğitimi verildi.

Erzincan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Eğitim Uzmanı Süleyman Yavuz tarafından verilen eğitim programına, Yüksekokul akademik ve idari personeli katıldı. Yavuz, programda doğal afetlerin olası zararları; deprem, deprem öncesi, deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler ile yangın ve tahliye konularında katılımcılara slayt eşliğinde bilgi verdi. Doğa olaylarının, tedbirleri zamanında alınarak afete dönüşmesinin ve zararlarının en aza indirebileceğini belirten Yavuz, "Deprem öldürmez, çürük binalar ve yanlış davranışlar öldürür. Önceden gerekli tedbirler alınıp yapılan hazırlıklar planlı bir şekilde uygulanırsa olası zararlar en aza indirilebilir" dedi. Yasa ve yönetmeliklere uygun bina yapımının önemine dikkat çeken Yavuz, "Afet tahliye planları yapılıp sürekli güncel tutulmalı ve tatbikatlar yapılmalı. İçerideki eşyalar bulunduğu yere sabitlenmelidir. Acil durum çantası mutlaka hazırlanmalıdır. Evinizin en sağlam bölgelerini belirleyip oraya iletişim bilgileri yazılmalı, önceden buluşma yeri kararlaştırılmalıdır" diye konuştu. Deprem sırasında mutlaka yaşam alanı sağlayacak üçgen alanı oluşturmaya yarayan eşyaların çevresinin önceden boş bırakılması gerektiğini ifade eden Yavuz, ilkyardım çantası ve kontrolü yapılmış yangın söndürme tüpünün de kullanıma hazır tutulması gerektiğini vurguladı. Yangın önleme, müdahale ve tahliye konusuna da değinen Yavuz, acil durum ekibinin belirlenmesi ve deprem ve yangın tatbikatları yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi. Üniversitemiz İş Güvenliği Uzmanı Seval Akkartal da, İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi kapsamında yaptıkları çalışmalara değindi.

Sunum ardından tahliye ve yangın söndürme tatbikatları yapıldı. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title