Temsan Genel Müdürü Uşak'taki Akarsularda İncelemelerde Bulundu
Uşak'taki Atıl Durumda Bulunan Küçük Su Kaynakları Üzerinde Mini Hes Kurulması Amacıyla Uşak'a Gelen Temsan Genel Müdürü Osman Kadakal ve Ekibi Karahallı, Banaz ve Ulubey İlçesindeki Akarsularda İncelemelerde Bulundu.
Uşak'taki atıl durumda bulunan küçük su kaynakları üzerinde mini hes kurulması amacıyla Uşak'a gelen TEMSAN Genel Müdürü Osman Kadakal ve ekibi Karahallı, Banaz ve Ulubey ilçesindeki akarsularda incelemelerde bulundu.
AK Parti Uşak Milletvekili ve Tarım ve Köy İşleri Komisyonu Sözcüsü Nuri Uslu'nun başkanlığında gerçekleştirilen gezide TEMSAN Genel Müdürü Osman Kadakal, TEMSAN Daire Başkanı İbrahim Demirhan ve ekibi Banaz İlçesi'ne bağlı Gürlek Köyü'ndeki balık üretim tesislerini su sağlayan kanalları, Karahallı'daki 1950 yılında inşa edilen küçük çaplı hidroelektrik santrali ile Ulubey İlçesi'ndeki akarsuları inceledi.
İnceleme Gezisi ile ilgili açıklamalarda bulunan Uşak Milletvekili Nuri Uslu, bölgemizdeki kaynaklarımızı şuanda verimli olarak kullanamıyoruz. Bu kaynaklardan daha sağlıklı bir enerji elde etmek amacıyla TEMSAN Genel Müdürlüğü ile incelemelerde bulunuyoruz. Burada akarsularımız, rüzgar ve güneş enerjilerinden nasıl faydalanabileceğimizi araştırıyoruz. Amacımız sanayicilerimizi de uluslar arası alanda rekabet edebilme gücüne ulaştırmaktır. Sanayideki girdi maliyetlerinin içerisinde en yükse olanı enerjidir. Ülke olarak enerjide dışa bağımlıyız. Bu bağımlılığı en aza indirmemiz gerekiyor. Uşak'taki yerel kaynaklarımız büyük çaplı bir enerji imkanı sağlamasa da bölgedeki sanayicimizin ve sulamada çiftçilerimizin ihtiyacının bir kısmını sağlayabilir miyiz düşüncesindeyiz."dedi.
Türkiye Elektro Mekanik Sanayi (TEMSAN) Genel Müdürü Osman Kadakal ise 1950 yılında inşa edilen Hidroelektrik santralinin yenilenerek daha fazla enerji elde edilebileceğini söyleyerek, "Türkiye olarak rüzgar, güneş su kaynaklarını çok iyi kullanamıyoruz. Burada da böyle bir örnek var. Bu hidroelektrik santrali 1950 yıllarında küçük bir alana enerji sağlamak için kurulmuş. Bu santrali daha verimli hale getirebiliriz. Enerjide ülkemiz dışa bağlı ve bu kaynakların boşa akması anlamına geliyor. Akarsularımızdaki su kaynaklarımızın her damlasını değerlendirmemiz lazım. Biz bu kaynaklarımızı elektrik enerjisine dönüştürmeyi hedefliyoruz. Bu bağlamda yeni bir etüt yapıp boşa giden suları kullanmak istiyoruz. Sanayideki enerji maliyetlerinin düşmesi için bu tip projeleri önem vermek zorundayız."dedi.
TEMSAN olarak devlete bağlı bir kuruluş olmalarına rağmen kendi imkanlarıyla ayakta durmaya çalıştıklarını yenilenebilir enerji programı çerçevesinde uygulanabilir projelere ihtiyaç duyduklarını ifade eden Osman Kadakal, "Bugüne kadar bu tür çalışmalar çok ağır ilerliyordu. Bundan sonraki aşamaların daha hızlı yürüyeceğini düşünüyoruz. TEMSAN'a da kaynak lazım. Dünyaya entegre olabilmek ve ayakta kalabilmek için projeler üretiyoruz. Türkiye'nin her bölgesinde bu projeleri gerçekleştirmek ve uygulayabilmek için incelemelerde bulunuyoruz. Projeleri hayata geçirebilmemiz için yerel yönetimlerin de destek vermesi gerekiyor." diye konuştu.
(KY-Mİ-
(KY-Mİ-)
19.01.2008 16:54 TSİ