Haberler
Bahçeli'nin çağrısı sonrası DEM Parti Öcalan'la görüşmek için yazılı başvuru yaptı

Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrası DEM Parti ilk adımı attı

Ankara'da görüşme hareketliliği! Bahçeli ve Ahmet Türk'ten art arda açıklamalar

Bahçeli "Ağaların kapısı açık olur" dedi, Ahmet Türk'ten yanıt gecikmedi

'Ahmet Özer' tartışması tansiyonu yükseltti, İmamoğlu çileden çıktı

İBB Meclisi'nde tansiyon yükseldi, İmamoğlu çileden çıktı

Yenidoğan Çetesi davasında kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Sanık hemşireden kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

'Telif Hakları ve Kültür Endüstrisi' Konulu Seminer

'Telif Hakları ve Kültür Endüstrisi' Konulu Seminer
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından 'Telif Hakları ve Kültür Endüstrisi' konulu seminer düzenlendi.

Gaziantep Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından 'Telif Hakları ve Kültür Endüstrisi' konulu seminer düzenlendi.

Endüstri Mühendisliği Bölümü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminere Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Dr. Ş. Abdurrahman Çelik konuşmacı olarak katıldı. Programın açılışında Gaziantep Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Abdurrahim Bavli, Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencisi Uğur Demir ve Volkan Yıldırım, Gaziantep Meslek Yüksekokulu Mekatronik Bölümü öğrencisi Mehmet Demir, kendilerine ait 'Telif Hakları' adlı şarkıyı seslendirdi. Seminere konuşmacı olarak katılan Dr. Çelik, fikri mülkiyet hakkının somutlaştığı eşya üzerinde bir mülkiyet hakkı vermediğini söyleyerek, fikri mülkiyetin fiziki olmayan fikri bir ürünü koruduğunu ifade etti. Fikir ürünlerinin özel olarak korunması gerektiğine dikkat çeken Dr. Çelik, "Fikri mülkiyet, hukuku kişinin her türlü fikri, emeği ile meydana getirdiği ürünler üzerinde sağlanan haklardır. Bir ev alırsınız bu evin tapusu sizin mülkiyetinizdedir. Bu mülkiyeti siz istediğiniz zaman satabilirsiniz. Ancak fikri mülkiyet hukuku açısından baktığımız zaman bunun belli bir süreyle sınırlandığını görürsünüz" şeklinde konuştu.

Eserlerin koruma süresinin eser sahibi yaşadığı sürece ve ölümünden itibaren 70 yıl olduğunu belirten Dr. Çelik, "Fikri haklar kişinin düşünce ve sanat becerisine dayanarak meydana getirdiği fikir ve sanat eseri üzerindeki hakkıdır. Ülkemizde bu haklar 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile koruma altına alınmıştır. Türkiye'de bütün düzenlemeler bu kanunla yapılıyor" diye konuştu.

Eserin, bir fikrin bir çabanın ürünü olması gerektiğini söyleyen Dr. Çelik, sinema eserlerinde yönetmen, özgün müzik bestecisi, senaryo yazarının eserin birlikte sahibi olduğunu belirtti. Seminerde İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türkay Dereli tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Dr. Ş. Abdurrahman Çelik'e hediye takdim edildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title