Haberler
İsrail ile Lübnan arasında sağlanan ateşkes antlaşması yürürlüğe girdi

Ateşkes başladı! Biden'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

İsrail ile Lübnan arasında sağlanan ateşkes antlaşmasının detayları belli oldu

Tarihi antlaşmanın detayları belli oldu! Gündem yaratacak "gizli madde" iddiası

Ateşkes antlaşması sonrası İsrail'den Lübnanlı sivillere yönelik uyarı

Ateşkesin yürürlüğe girmesi sonrası İsrail'den ilk uyarı

Merkel anılarını yazdı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a uzun bir bölüm ayırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili kısım dikkat çekti

Teknolojinin Son Harikası: "Sanal Gerçeklik"

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günümüzde teknolojik gelişmelerin geldiği en önemli noktalardan biri olan “Sanal Gerçeklik” uygulamaları Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ABTÜ) İnternet Haftası Etkinlikleri kapsamında ele alındı.

Günümüzde teknolojik gelişmelerin geldiği en önemli noktalardan biri olan "Sanal Gerçeklik" uygulamaları Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ABTÜ) İnternet Haftası Etkinlikleri kapsamında ele alındı.

ABTÜ İnternet Haftası etkinlikleri kapsamında Yeşiloba Yerleşkesi'nde İki Adam Yazılım ve Teknoloji'nin kurucuları Osman Tekin ve Talha Cananer, Ziyapaşa Yerleşkesi'nde ise Kliksoft Yazılım Bilgisayar kurucularından Serdar Özkaş katılımcılara "Sanal Gerçeklik" kavramını uygulamalı bir şekilde anlattı.

Osman Tekin, Yeşiloba Yerleşkesi'nde yapılan "İnternette Kariyer" isimli konferansta bilişim sektöründe yakaladıkları başarıların sırlarını öğrencilerle paylaştı. Azimli ve istekli olmanın en az bilgi sahibi olmak kadar önemli olduğunu belirten Tekin, sanal gerçeklik uygulamasının kullanımı hakkında bilgiler verdi.

Kliksoft Yazılım Bilgisayar kurucularından Serdar Özkaş, Ziyapaşa Yerleşkesi'nde gerçekleştirdiği "Arttırılmış Gerçeklik ve Sanal Gerçeklik" konulu konferansta sanal gerçeklik uygulamalarının tarihi gelişimi ve çeşitleri hakkında bir sunum yaptı. Sanal gerçekliğin eğitim, askeri, sağlık, bilim ve eğlence gibi çok geniş bir kullanım yelpazesine sahip olduğunu belirten Özkaş, bu teknolojinin, kullanıcıları kısa süre de olsa olmak istedikleri ortamda hissettirdiğini; bunun stres atma açısından faydalı olduğunu, ancak bağımlılık halinde kullanıcıların gerçek hayattan tamamen kopma noktasına gelebileceğini vurguladı. Özkaş ayrıca "Arttırılmış Gerçeklik" teknolojisi hakkında da katılımcıları bilgilendirdi.

Yapılan her iki konferansın ardından da katılımcılar "Sanal Gerçeklik" ekipmanları ile söz konusu teknolojiyi deneme imkanı buldu. Başta ABTÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Gül olmak üzere tüm katılımcılar ve özellikle öğrenciler "Sanal Gerçeklik" uygulamasını deneyimlerken keyifli anlar yaşadılar. Konferansların sonunda Rektör Prof. Dr. Aykut Gül, firma yetkililerine katkılarından dolayı teşekkür belgesi verdi.

ABTÜ İnternet Haftası Etkinlikleri 12 Nisan 2016 Salı Günü gerçekleştirilecek Dijital Pazarlama ve E-Ticaret Paneli ile sona erecek. Hafta kapsamında ABTÜ öğrencileri de Instagram Sosyal Medya Ağı üzerinden yarışıyorlar. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title