Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Kreş tartışmasında CHP'li Başarır ağzını fena bozdu: Tweet bu kadar, geri zekalı

CHP'li Başarır ağzını fena bozdu! Varank'ın yanıtı ise daha bomba

Naci Görür'den Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürü Akdağ: "Her Yıl 7 Nisan Dünya Sağlık Günü Olarak Kutlanmaktadır"

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürü Mahmut Akdağ, Dünya Sağlık Örgütü'nün 1948’de kurulduğunu anımsatarak her yıl 7 Nisan'ın Dünya Sağlık Günü olarak kutlandığını kaydetti.

Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürü Mahmut Akdağ, Dünya Sağlık Örgütü'nün 1948'de kurulduğunu anımsatarak her yıl 7 Nisan'ın Dünya Sağlık Günü olarak kutlandığını kaydetti.

Akdağ, 7 Nisan Dünya Sağlık Örgütü Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Her yıl Dünya Sağlık Günü için önemli halk sağlığı sorunlarından birisi belirlenmekte ve çeşitli etkinliklerle gündeme getirilmektedir. 2014 Dünya Sağlık Günü'nün konusu vektörle bulaşan hastalıklar olarak belirlenmiştir" dedi.

Akdağ, açıklamasında vektörle bulaşan hastalıkların enfekte sivrisinek, kene, kum sineği gibi artropodaların sokması, ısırması ile bulaşan enfeksiyon hastalıkları olduğunu belirterek, "Dünya Sağlık Örgütü dünya genelindeki tüm enfeksiyon hastalık yükünün yüzde 17'sini vektörle bulaşan hastalıkların oluşturduğunu tahmin etmektedir. Sıtma, dengue, chikungunya, sarı humma, Japon ensefaliti, lenfatik filariasis, leishmaniasis, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi tularemi gibi pek çok vektörle bulaşan hastalık insanlar için tehdit oluşturmaktadır. Dünyada ölüme ne fazla sebep olan vektörle bulaşan hastalık sıtmadır. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre 2012 yılında 627 bin kişinin hayatını sıtma nedeniyle kaybettiği tahmin edilmektedir. Sıtmaya bağlı ölümlerin yüzde 90'ı, Afrika kıtasının Sahra Çölü'nün altında kalan bölgeden olup yüzde 77'si de beş yaş altı çocuklarda görülmüştür. Son yıllarda uluslararası seyahat ve ticaretin artması, iklim değişikliği gibi çevresel faktörler nedeniyle vektörle bulaşan hastalıklarda artış izlenmektedir. Vektörle bulaşan hastalıklar ülkemiz için de risk oluşturmaktadır" ifadelerini kaydetti.

Akdağ, vektörle bulaşan hastalıklardan korunmak için basit önlemler alınması gerektiğini belirtti. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title