Tdv'nin Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonu
Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Yaşar Yiğit, "150 bine yakın personel, 86 bin cami ve 85 bin 500 din görevlimiz var. Her görevlimiz bir kurban bulsa 120 binleri aşarız" dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Yaşar Yiğit, "150 bine yakın personel, 86 bin cami ve 85 bin 500 din görevlimiz var. Her görevlimiz bir kurban bulsa 120 binleri aşarız" dedi.
Yiğit, Samsun Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Vekaletle Kurban Kesim Programı bilgilendirme toplantısında, kurban kesmenin, Hazreti İbrahim ile başlayan bir ibadet olduğunu söyledi.
Kurbanın "bir hayvanın boğazlanması" şeklinde anlaşılan bir ibadet olmadığına işaret eden Yiğit, "Diyanet ve vakıf olarak biz, uzanan ellere 'hayır' dememek istiyoruz. Masum insanlığa ve kendimize dair derdimiz olsun istiyoruz. Ülkemiz, kabul edin veya etmeyin Şam'ın, Bağdat'ın, insanlığın bir şekilde umududur. Bu umudu diri tutmak için bizlere görev düşüyor" diye konuştu.
Kurban vekaleti konusunda tüm cami imamlarının gayret göstermesini isteyen Yiğit, "150 bine yakın personel, 86 bin cami ve 85 bin 500 din görevlimiz var. Her görevlimiz bir kurban bulsa 120 binleri aşarız. Onun için biraz aidiyet, biraz fedakarlık bilinciyle gayret etmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Kimseyle yarışmak durumunda bulunmadıklarını vurgulayan Yiğit, şunları kaydetti:
"Kimse bizim hasmımız değil. Biz kendimiz olacağız ancak bizim arkadaşımız, imamımız, vaizimiz veya il müftümüz başka kuruma çalışıyorsa, o zaman onunla konuşmamız gerekiyor. Şu zamanda şununla karşı karşıyayız, 'Diyanet İşleri Başkanlığına kurban bulursanız Allah için olmaz, A, B cemaatine kurban bulursanız Allah için olur.' Bu, mihrabı, kürsüyü meşgul eden, dini temsil eden hiçbir insana yakışmayan tutum ve davranıştır. Kimse bizim rakibimiz değil. Bizim bütün varlığımız, bütün gayretimiz, dinimiz, imanımız, insanımız ve ülkemiz içindir."
"Kurbanda hedef 200 bin hisse"
TDV Genel Müdürü İsmail Palakoğlu da geçen yıl kurban vekalet sayısının, bir önceki seneye göre yüzde 52 artışla 135 bin 394'e ulaştığını belirtti.
Geçen sene yurtiçinde 174 merkezde, yurtdışında 69 ülkenin 557 bölgesinde kesim ve dağıtım yapıldığını dile getiren Palakoğlu, bu yıl da milletin gönülden emanetlerini, mazlum halkların yaşadığı coğrafyalara ulaştırmak için Vekaletle Kurban Kesim Programı düzenlediklerini vurguladı.
Program kapsamında bu yıl 200 bin hisse hedeflediklerini bildiren Palakoğlu, şunları kaydetti:
"Yurtiçinde 188 il ve ilçe merkezi, yurtdışında ise 103 ülkenin 503 bölgesinde, görevli ile gönüllüler nezaretinde kesim ve dağıtım yapacağız. Yurtiçinde kesilen kurbanlar ihtiyaç sahipleri, Kur'an kursları ve öğrenci yurtlarına dağıtılmaktadır. Yurtdışında kesilen kurbanlar ise öncelikle açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olduğu Afrika'dan Orta Asya'ya, Balkanlar'dan Kafkasya'ya, Uzak Doğu'dan Latin Amerika'ya kadar uzanan coğrafyalardaki kardeşlerimize dağıtılmaktadır."
Palakoğlu, vekalet yoluyla kurban kesim bedelini yurtiçinde 625, yurtdışında ise 450 lira olarak belirlediklerini sözlerine ekledi.