Haberler

Taylandlılar Amasya'da Türk Geleneklerini Tanıdı

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya Üniversitesinin Mevlana Değişim Programı kapsamında anlaşma yaptığı Tayland Rajamangala Teknoloji Üniversitesinden gelen heyet Amasya'da misafir edildi.

Amasya Üniversitesi'nin Mevlana Değişim Programı kapsamında anlaşma yaptığı Tayland Rajamangala Teknoloji Üniversitesi'nden gelen heyet Amasya'da misafir edildi.

4 akademisyen ve 10 öğrenciden oluşan Tayland ekibi Amasya Üniverrsitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay tarafından kabul edildikten sonra üniversiteni birimlerini ziyaret edip kendileri için hazırlanan kültürel birçok etkinliğe katıldılar.

Amasya Üniversitesi adına Rajamangala Teknoloji Üniversitesi ile Mevlana Değişim Programı protokolünü imzalayan Öğretim Görevlisi İsmail Yolcu, "Rajamangala Üniversitesi rektörünün talebiyle kültürel işbirliği anlaşması da imzaladık. Bu kapsamda Rajamangala Teknoloji Üniversitesi'nden 14 kişilik ekip üniversitemizi ziyarete geldi. İki amacımız vardı. Üniversitemizi ve üniversitemizin kurulmuş olduğu şehrimizi tanıtmak. Bunu yaparken de geleneksel Türk kültürünü Taylandlı misafirlerimize yaşatarak istedik. Bu kapsamda yaptığımız programda şehir ve müze gezileri çerçevesinde şehrin tarihi olarak tanıtılması, geleneksel Türk okçuluğu dersi, ebru sanatı çalışması, Türk halk oyunları çalışması yaptık. Onlar da bir gün boyunca kendi halk kültürlerini halk oyunları kulübüne üye öğrencilerimize öğrettiler. Ayrıca dağcılık kulübümüz tarafından doğal kaya tırmanışı eğitimi verildi. Aynalı Mağara'da emniyetli ve emniyetsiz çıkış, iniş teknikleri ile kamp kurma teknikleri gösterildi" dedi.

Taylandlı akademisyen Wacharaphong Got da Amasya Üniversitesi'nin birimlerini çok modern ve donanımlı bulduğunu belirterek dünyaca ünlü Türk misafirperverliğini yakından tanımaktan son derece mutlu olduğunu söyledi.

Mevlana Değişim Programı'nın amacının kültürel etkileşim olduğunu anlatan Got, üniversiteye yaptıkları ziyaretin iki kültüre ait yeni şeyler öğrenmek için büyük fırsat olduğunu vurgularken, konuk öğrencilerden Hachiraporn Zine de Amasya'da ve Amasya Üniversitesi'nde olmaktan dolayı mutlu olduğuna değindi.

Mevlana Değişim Programı kapsamında Tayland'a çeşitli ziyaretler gerçekleştiren akademisyenlerin çok olumlu izlenimlerle döndüğüne değinen Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay da Amasya Üniversitesinin yeni kurulmuş bir üniversite olmasına rağmen kısa zamanda katettiği mesafeyi anlatıp üniversite birimleri hakkında bilgi veren Orbay konuk ekibe şehrin tarihini, Osmanlı'da ve Türkiye Cumhuriyeti'ndeki önemi ve yerinden bahsetti.

Orbay, Amasya Üniversitesi'nin Mevlana Değişim Programı kapsamında Kırgızistan, Bosna Hersek, Fas, Azerbaycan, Gürcistan, Kosova, Çin, Tayland, Kazakistan, Hindistan, Rusya, Makedonya, Sudan ve Malezya olmak üzere 14 ülkeden üniversitelerle anlaşması bulunuyor. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close