Haberler

Tavşanlı'da İş Güvenliği Eğitimi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zafer Kalkınma Ajansı’nın (ZEKA) destekleriyle Tavşanlı’ya kazandırılan İş Güvenliği Laboratuarı’nda eğitim alan 243 kişi sertifikalarını hazırlanan programla protokol mensuplarının elinden aldı.

Zafer Kalkınma Ajansı'nın (ZEKA) destekleriyle Tavşanlı'ya kazandırılan İş Güvenliği Laboratuarı'nda eğitim alan 243 kişi sertifikalarını hazırlanan programla protokol mensuplarının elinden aldı. Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası'nın açtığı laboratuar bölgede tek olma özelliği ile dikkat çekiyor.

Zafer Kalkınma Ajansı'nın destekleriyle Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası tarafından hayata geçirilen Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı Uygulamalı İş Güvenliği Kursu sertifika töreni Kültür Sarayı'nda gerçekleştirildi. Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, Belediye Başkanı Mustafa Güler, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, KOSGEB İl Müdürü Adem Yapar, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerin katıldığı törende önemli açıklamalar yapıldı.

Türkiye'de her gün 172 iş kazasının meydana geldiği, bu kazalarda 4 kişinin hayatını kaybettiği ve 6 kişinin de iş göremez duruma geldiği hatırlatılarak son yıllarda teknoloji gelişse de bu kazaların önüne geçilemediği bildirildi. Kütahya ve Tavşanlı'nın ekonomisinin madencilik ve enerjiye dayalı olduğu bilgisi paylaşılan sertifika töreninde Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası'nın Zafer Kalkınma Ajansı'nın hibe destekleriyle açılan İş Güvenliği Laboratuarı ve verilen İş Güvenliği Eğitimleri'nin önemi vurgulandı.

Tavşanlı Kültür Sarayı'nda düzenlenen program Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Demirci'nin açılış konuşmasıyla başladı. Demirci, önem verdikleri bu programa katılan ve kendilerini yalnız bırakmayan Kütahya Milletvekili Soner Aksoy'a teşekkür ederek başladığı konuşmasında, "Projeyi ilçemize kazandıran Zafer Kalkınma Ajansı'nın destekleri bizim için çok önemlidir. Burada amacımız daha güvenilir iş alanları yaratmak ve işçi kardeşlerimizin sağlığını düşünmektir. Bundan sonrada halkımıza faydalı işler yapacağız. Belediye Başkanımız Mustafa Güler de bugüne kadar bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmamıştır. Kendisine esnafımız adına teşekkür ediyorum. Uygulamalı iş güvenliği eğitimini 243 kişi almıştır. Kurslar 16 saat sürmüştür. Belge almayanlar için kurslarımız devam edecektir. Marangozlar Odası, Tuhafiyeciler Odası, Kahveciler Odası üyelerine de yapılacak protokolle eğitim verebiliriz" dedi.

Yasin Demirci'nin açılış konuşmasından sonra kürsüye gelen Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Cenap Fillikçioğlu, projenin amacını ve tanıtımını yaptı. Fillikçioğlu, projenin 15 Mayıs'ta başlayarak 26 Ekim'de laboratuarın açılışıyla tamamlandığını kaydetti. Bölgede tek olma özelliğini taşıyan laboratuarın Resmi Gazete'de yayınlanarak kanunlaşan iş güvenliği konusunda Tavşanlı'ya çözüm getirdiğini söyledi.

Cenap Fillikçioğlu, Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası'nda kurulan bu hizmetin Kütahya genelinde ki tün Oda ve STK'lara hizmet vereceğini kaydetti.

Sertifika törenine katılan Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz ve KOSGEB İl Müdürü Adem Aypar'da Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere verilen desteklerden bahsederek esnafın projelerini beklediklerini ifade etti. Veli Oğuz, 2010 yılından buyana yaklaşık 250 projeye toplam 50 milyon TL değerinde destek verdiklerini hatırlatarak 2014 yılında genişleyen iş kollarına proje beklediklerini, her zaman küçük esnafın yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ise gelişen OSB'ye ve Leblebi imalatına değinerek Tavşanlı'nın Kamu Kurumları'ndan sıyrılarak özel işletme mantığını benimsemesi gerektiğini kaydetti. OSB'de çok önemli yatırımlar yapıldığını ve iş güvenliğinin de önem kazandığını belirten Güler " OSB genişliyor, yatırımlar artıyor. Özelleştirme konusunda alınan mesafe ortadır. Maalesef biz Tavşanlı olarak Kamu kurumlarına bel bağlamış ve özel teşebbüsü anlayamamışız. Artık tek başımıza olmuyorsa birlik olmayı öğrenmeliyiz. Devletimizin politikaları da bu yönde gelişmektedir. Örnek verecek olursak leblebi imalatı konusunda geçmişte hep söylediğimiz bir şey var. Biz ufak tefek imalathanelerde her zaman başkalarına leblebi ürettik. Hiçbir zaman satışını kendimiz yapalım diye düşünmedik. Ortak çalışmayı ve üretimi ön plana alma zamanı gelmiştir" diye konuştu.

Sertifika töreninde konuşan Kütahya Milletvekili Soner Aksoy ise Ekim ayında yaptıkları açılıştan sonra Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası'nda 243 kişinin eğitim almış olmasının kendilerini son derece memnun ettiğini söyleyerek kalkınan ve büyüyen Türkiye'ye Kütahya'nın da ayak uydurması gerektiğini savundu.

Milletvekili Soner Aksoy, "Bu tür eğitim seminerleri ve kurslar çok önemlidir. Gelişen ve büyüyen bir Türkiye var. 2023 hedefine hızla ilerleyen ülkemizde Kütahya'nın da hak ettiği yeri almasını itiyoruz. Ben Sanayi Komisyonu Başkanlığı yapmış birisi olarak ARGE çalışmalarının önemini her fırsatta dile getiriyorum. Geçmişte böyle bir düşünce yoktu. Ancak bugün 167 ARGE Merkezi bulunmakta ve her birinde en az 50 uzaman çalışmaktadır. Hükümet olarak 16 milyar doları AR-GE çalışmalarına sunmak istiyoruz. Teknolojiyi yakalamak ve geliştirmek zorundayız " diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından protokol mensupları sembolik olarak Mustafa İlhan, Aysun Yaman, Eren Çetin ve Ali Gök'ün sertifikalarını vererek hayırlı olmasını temenni etti.(İÖ-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close